WP Website

Als je WordPress leest of schrijft, dan denk je meestal direct aan een Blog ofwel Weblog, maar minder snel aan een Website management systeem.

Met WordPress kan echter veel meer dan alleen maar een dagelijks of wekelijkse agenda van berichten en ideeen presenteren, hoewel dit gratis opensource systeem daar wel erg goed in is natuurlijk.

Op deze Website, zal ik je laten zien hoe je ook een website kunt bouwen met WordPress en welke plugins en settings daarbij van pas komen.
Tenslotte wil je een makkelijk te onderhouden website hebben die niet direct als WordPress blog gezien wordt!

Advertentie

Maar eerst de belangrijkste zaak, download je syteem op https://www.wordpress.org/ of, als je direct de Nederlandstalige versie wilt via https://nl.wordpress.org/ en installeer het op je eigen domein, of eerst locaal op je eigen pc.

Na de installatie kun je beginnen met het ombouwen van je basis Blog installatie naar een Website met , als je wilt, een pagina in de site waar je Blog berichten worden weergegeven.

Je krijgt dus Website met een Site beheer programma en blog, alles in een met WordPress!

Welke zaken kun je hier vinden op de website?

  • WordPress Installatie en Setup als CMS
  • WordPress Plugins speciaal gericht op het gebruik van WP als CMS
  • WordPress Themes die een website lay-out hebben of daarvoor gebruikt kunnen worden
  • WordPress Zoekmachine Optimalisatie Tips
  • Tips over het goed opzetten van een website

En daarnaast ook nog wat bijzonder functionele plugins die je leven wat makkelijker maken als je je WordPress website gaat vullen en beheren.

wordpress als website gebruiken

wordpress-als-cms