WordPress Installeren

Nadat je WordPress gedownload hebt en ge-unzipped, je website hosting geregeld hebt en je FTP Programma klaar staat, dan is het tijd voor de installatie van WordPress op je eigen website.

Nog even voor de goede orde, hier is een kleine checklist om te zien of je klaar bent:

 • Domein geregistreerd en hosting geregeld?
 • Database gegevens bij de hand, database naam, database gebruikersnaam, wachtwoord voor die gebruiker, server naam voor de database (meestal ‘localhost’)?
 • WordPress bestanden gedownload en uitgepakt op je harde schijf?
 • FTP programma ingesteld om verbinding te maken met je webhost?

Ja, heb je alles? Dan kun je nu beginnen met het uploaden van de WordPress bestanden naar je hosting provider. Je upload alle mappen en bestanden naar de map die je wilt gebruiken voor je WordPress site. In de meeste gevallen zal dat zijn naar de map ‘public_html’ of ‘www’.

Advertentie

Upload van de WordPress bestanden

Als je alles in geupload hebt, verwijder dan het tijdelijke bestand ‘index.html’ dat je provider zolang heeft klaargezet. Index.html heeft voorrang op het bestand index.php dus moet je de .html verwijderen anders krijg je niet de standaard installatie te zien.

Je bent nu klaar om met de installatie te beginnen… surf met je browser naar je domein en volg de stappen die WordPress je aanbiedt.

Stap 1. Het configuratie bestand maken.

Dit bestand kan WordPress tegenwoordig online aanmaken en daarbij heb je de bovengenoemde database gegevens nodig. de stap hierna is in het engels dus schrik niet, als je de nederlandse versie hebt, dan komt het zo weer in orde.

Klik door na de engelse tekst gelezen te hebben en vul dan de gegevens in:

 • Databasename
 • Database user
 • Password
 • Database host

en voor de laatste optie, de table prefix neem je iets anders dan de standaard wp_ !! wat mag je zelf verzinnen, als je maar geen wp_ gebruikt!

 • database prefix (bijvoorbeeld siq_ of iets anders maar eindigend op _ )

WordPress Table Prefix wijzigen

de reden voor deze wijziging (die je bij de meeste installatie instructies niet ziet) is simpelweg om je een veiligere WordPress installatie te geven, In de meeste WordPress hacks wordt namelijk de standaard wp_ prefix gebruikt. Door iets anders te kiezen voorkom je al dat dat soort hacks voor jou geen probleem zijn.

Klik nu op submit en als je de velden goed ingevuld hebt, dan krijg je de bevestiging dat de verbinding met de database goed is en kun je de knop met “run install” indrukken.

WordPress begint dan met de installatie van je site content management systeem.

In het eerstvolgende veld moet je de naam van je site -> de titel van je site invullen en je e-mail adress. Controleer dat laatste zodat hij echt goed is!

Blognaam en email invullen

Klik dan op WordPress installeren.

Het veld dat hierna komt geeft aan dat de installatie gelukt is en geeft de basis gebruikersnaam ‘admin’ en een wachtwoord. Kopier dat wachtwoord direct naar een bestand op je pc, je hebt het maar even nodig, maar kopier het nu even via selecteren en Ctrl+c zodat je direct in kunt loggen. Gebruikersnaam en wachtwoord krijg je ook via email op het eerder ingevulde mail adres.

Klik op inloggen met de gebruikersnaam ‘admin’ en plak het net gekopieerde wachtwoord in het veld ‘wachtwoord’. Je installatie van WordPress is daarmee afgerond… je configuratie echter nog niet!

Daarvoor komt binnenkort nog een aparte pagina.

Comments

 1. Ik ben mijn wachtwoord vergeten, maar als ik op wachtwoord vergeten klik staat er het volgende:

  De e-mail kan niet worden verzonden.
  Mogelijke reden: je host kan de mail() functie uitgeschakeld hebben…

  Heeft iemand een oplossing?

  Groeten Hidde

 2. @Hidde: Heb je wel toegang tot je database via bijvoorbeeld je controlpanel en PhpMyAdmin?

  Zo ja, dan kun je hier (weliswaar in het engels) de procedure vinden om je wachtwoord te wijzigen.
  http://www.devlounge.net/publishing/reset-a-wordpress-password-from-phpmyadmin.

 3. Als het goed is heb ik alles upgeload naar mijn www op de ftp-server. Nu wil ik wordpress verder installeren, maar als ik mijn domeinnaam intik dan krijg ik een pagina met ‘Index of /’ met daaronder mapjes van wp-admin, wp-content en wp-includes.

  Ofwel, ik kom volgens mij niet bij het installatiescherm. Weet iemand waar de oplossing ligt?

 4. @L: Behalve de mappen die je noemt moeten er ook bestanden geupload worden. Een van die bestanden is index.php, de rest begint allemaal met wp-.

  Je mappen en bestanden in je root komt er dan zo uit te zien:
  WordPress upload van mappen en bestanden

 5. beste Herbert-Jan,

  heb de inhoud van WP geupload in de HTML map. daarna index.html verwijdert. als ik naar de site ga krijg ik de volgende foutmelding:

  Error establishing a database connection

  wat doe ik fout??

  bvd douwe

 6. @Douwe: Heb je ook een wp-config.php bestand geupload? Zo ja staan daar al de gegevens van je database in of heb je in het geheel geen configuratie scherm gezien?

  Download de PDF van de installatie en kijk of je nog een stap gemist hebt je vind de PDF hier https://wpsitebouw.nl/pdf-wordpress-website-bouw-handleiding.html

  Mocht het je toch niet lukken stuur me dan een mail via de contact pagina dan neem ik verder direct contact met je op. https://wpsitebouw.nl/contact.html

 7. Duidelijk stappenplan. Ik heb het volgende probleem, tot de map op de server hernoemen naar CMS lukt het. Als ik dan naar http://www…../CMS surf krijg ik een blanco/leeg scherm?

  FileZilla geeft wel 549 mislukte overdrachten weer “kan de overdracht niet starten”?

  Het zijn bestanden uit wp-admin
  – images
  – js
  – includes

  En vermoed dat het probleem hier ligt bij het ontbreken van de bestanden.

  Voor het kopieren heb ik m’n map op 777 ingesteld en tijdelijk alle beveiliging uitgeschakeld.

  Enig idee wat ik nog verder kan ondernemen?

  Alvast bedankt.

  • @Kurt: heb je bij het hernoemen kleine letters gebruikt i.p.v. Hoofdletters? Het is niet zo van belang voor je upload probleem maar wel voor later bij het inloggen, kleine letters is het beste.

   Je probleem ligt inderdaad bij het fout gaan van de uploads, dat zul je nogmaals moeten doen. Je kunt dan bij filezilla aangeven dat de bestanden overschreven moeten worden die al geupload zijn (optie onderaan zetten op “deze actie altijd uitvoeren”.

   Mocht het uploaden weer mislukken, vraag dan bij je hosting provider na of er een speciale instelling gemaakt moet worden, rechten op 755 zou eigenlijk voldoende moeten zijn.

 8. het gaat al fout bijstap 1..

  er staat dat je na het uploaden naar je domein moet surfen en dan de stappen moet volgen
  die de wordpress site je aanbied..
  mijn wordpress bestanden zijn juist geupload en ik zie alleen maar een directorystructuur die getoond wordt door index.php.

  dus de wordpress software biedt mij helemaal geen stappen aan om te volgen.

  het schijnt nogal moeilijk te zijn om iets goed uit te leggen..

 9. Bedankt, maar ik heb het al voor elkaar..

  Lang leve Google wederom..
  Mijn probleem was dat ik het niet via een hosting bedrijf deed maar ik deed het op mijn eigen webserver.
  Maar ik heb het nu opgelost door Wamp te installeren..

  Even een nieuwe database aangemaakt en voila..

  bedankt voor je reactie in ieder geval.

 10. @Marco: Ja dat werkt inderdaad anders :-) Wamp geeft je wel een goede basis om lokaal te testen en te ontwikkelen.

  Veel succes gewenst en mocht je nog andere vragen hebben, laat het even weten.

 11. Goede Middag,

  Ik heb mijn server ruimte bij Sohosted momenteel, en heb alle bestanden van wordpress 3.1.1 geupload naar de wwwroot. Hier stond eerst alleen de wp-convig-sample.php. Vervolgens heb ben ik naar me url http://www.ledvergelijken.com gegaan en kwam ik in het installatie menu.
  Als database naam heb ik gewoon ledvergelijken ingevoerd, als username de naam die ik terug vind binnen het helm menu, zelfde als het wachtwoord. Als host heb ik localhost gekozen, en als table prefix gjb_ (die mocht je zelf verzinnen begreep ik.

  Vervolgens krijg ik de volgende fout: Error establishing a database connection.

  Hierna heb ik zelf de wp-config-sample.php geopend op mijn pc via wordpad, en deze aangepast zoals hierboven beschreven is. Vervolgens deze file opgeslagen naar wp-convig.php. Op moment dat ik deze upload naar wwwroot en vervolgens de url wil openen/refreshen start hij de site helemaal niet op.

  Wat doe ik verkeerd?

  Bedankt alvast

 12. Het is al gelukt!

 13. De database was niet aangemaakt, vandaar dat er iets fout ging!
  Nu heb ik wel een (klein) probleem dat het menu evengoed in het Engels is, terwijl het wp-config.php bestand op nl-NL staat zoals beschreven. Kan of moet je dit evengoed nog ergens anders aanpassen?

  • @Gert-jan: Zorg ervoor dat in je wp-config.php de code define(‘WPLANG’, ‘nl_NL’); staat, dus niet nl-NL. Daarnaast ook zorgen dat de bestanden in de map \wp-content\languages ook nl_NL.po en nl_NL.mo heten. Dan zou alles in het Nederlands moeten staan.

   Voor de Layout van de site zelf zou je dan moeten kijken naar de Theme die je geinstalleerd hebt, zo te zien heb je een Engelstalige installatie gedaan.

 14. Het rare is dat hij op nl_NL staat en in de map wp-content staan ook nl_NL.po en .mo dus ik snap het even niet. Het klopt inderdaad dat de template in het engels is. Ik ben nu aan het kijken welke templates er beschikbaar zijn. Er staat alleen overal “Just another WordPress site”. Klopt het dat dit op alle gratis templates staat?

  • @Gert-Jan: De tekst “Just another WordPress site” komt door de installatie, die tekst kun je wijzigen via Dashboard -> Instellingen -> Algemeen. Daar zie je in het eerste veld de site naam die je bij de installatie opgegeven hebt. Het veld daaronder daar staat de tekst die je kunt wijzigen, dat is de Slogan of Tagline van je site.

   Kijk bij het zoeken van een theme ook of er een nederlands vertaal bestand is, dat maakt e.a. een stuk eenvoudiger.

 15. Beste Herbert-Jan,

  Ik heb het stappenplan gevolgd en moet zeggen dat het duidelijk beschreven staat en goed te volgen is. Toch loop ik tegen een error aan die luidt: Fatal error: Call to undefined function add_shortcode() in …../public_html/wp-includes/media.php on line 703

  Ik vraag me af wat ik precies moet doen. Alvast bedankt!

  Mark

 16. Beste Mark,

  Begin met het opnieuw uploaden van je WordPress bestanden om zeker te zijn dat alles goed over gekomen is.

  Als je nog in kunt loggen, stel je theme in op de standaard als je dat nog niet hebt, het kan goed zijn dat het een fout in je theme is.

  Mocht je dan nog dezelfde foutmelding krijgen, vraag dan bij je hostingprovider na welke versie van PHP ze gebruiken.

 17. Beste Herbert-Jan, allereerst veel dank voor de handleiding voor de installatie van wordpress. Alles is in principe goedgegaan, alleen op de bekende 5 minuten installatie loopt hij vast.
  In jouw handleiding staat dat je na het installeren in een scherm komt met “Gelukt!”. Helaas staat er in mijn scherm alleen:

  Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/deb47984/domains/action2.nl/public_html/cms/wp-config.php:1) in /home/deb47984/domains/action2.nl/public_html/cms/wp-login.php on line 354

  Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/deb47984/domains/action2.nl/public_html/cms/wp-config.php:1) in /home/deb47984/domains/action2.nl/public_html/cms/wp-login.php on line 366

  en daarnaast staat dan wel het blok om in te loggen. En als ik dan toch inlog dan kom ik daarna in een scherm met nog veel meer van dit soort regels. Wat is er misgegaan? En wat kan ik doen om dit te verhelpen? Ik hoop dat je mij kunt helpen.

  • @Jacq: Upload alle bestanden nog een keer en overschrijf daarbij de oude bestanden. Meestal is dit een probleem dat de bestanden niet goed overgezet zijn door je FTP programma.
   Daarnaast nog je bestand wp-config controleren dat daar geen vreemde tekens of lege regels in staan.

   Mocht het niet lukken stuur me dan even een mail via het Contact formulier.

 18. Beste lezer, Ik loop vast bij de vijf-minuten-installatie. Na uren uitproberen met WP 3.2 nu WP 3.1.4 gedownload, via Filezilla geupload naar de enige toegankelijke mappen httpdocs of httpsdocs (maakt niet uit) van webhost KPN en omgenoemd naar CMS. Melding: (ook als ik niet rename) in alle gevallen : forbidden you don’t have permission to access/on this server. Apache/2.0.52 (Red HAT) PHP/4.4.9 FrontPage/5.0.2.2635 Server at http://www.praktischpeno.nl Port 80. Iemand een idee wat het probleem of de volgende stap kan zijn ?

 19. Hallo Herbert-Jan,
  Ik heb zelf een draaiende website. Nu wil ik met WordPress mijn website vernieuwen. Kan ik WordPress installeren en deze website vorm geven terwijl mijn huidige website nog blijft draaien?

  M vr gr,
  Dik Roetert Steenbruggen

 20. Goedemiddag Herbert-Jan,
  dank je wel voor je duidelijke en snelle antwoord. Ik dacht dat ik gek werd. Het beest KPN is helaas inmiddels bekend ;-(
  Ik ga even rustig nadenken hoe ik het aanpak. Tot zover bedankt voor je super service!!
  Ellen

 21. Hoi Herbert-Jan,
  Bedankt voor je snelle reactie.
  Maar toch weer een vraag. Ik heb de wp bestanden met Filezilla geupload naar de public folder van de server van mijn hostingprovider mijndomein.nl. Deze staan nu naast de bestanden van mijn huidige website.
  Ik heb de wp directory hermoemd in cms. Nu wil ik wp installeren volgens stap 3. Maar kan de WordPress site niet vinden m.b.v de browser. Kun je mij hiermee verder helpen?
  Alvast bedankt.
  M vr gr,
  Dik

 22. Hallo Herbert-Jan,

  Ik kreeg vandaag het vriendelijke verzoek uit te zoeken of WordPress ook ‘vaste’ pagina’s heeft om informatie op te zetten. Pagina’s met tekst die dus niet onder elkaar geplaatst worden, maar waar je naar door kan klikken. Op die vaste pagina’s zou dan constante informatie moeten staan.
  Vervolgens moet ik uitzoeken of op die pagina’s ook linkjes naar PDF files, youtube filmpjes en Google Docs
  kunnen komen. Ohja én of Google analytics ‘erin’ geintegreerd kan worden.

  Ben nu al een paar uur dingen aan het doorlezen en heb dit soort specifieke info nog niet ergens kunnen vinden. Jij enig idee hoe dit moet of waar ik die info het beste kan zoeken?
  Haha de uitdaging ligt erin dat ik zelf nog nooit met WP heb gewerkt ;) Maar ik moet dit over een paar dagen al in een soort handleiding aan hen presenteren. En jij lijkt wel te weten waar je over praat, dus…

  Alvast bedankt.
  Groetjes, Dian

 23. Super bedankt voor de informatie! Die PDF had ik ondertussen gevonden en ben ik nu stapje voor stapje aan het doorwerken :) Echt heel erg bedankt voor de hulp en info!

  Groetjes Dian

 24. Hallo,

  Na installatie van de bestanden van de WordPress map op mijn ftp server in de map public_html loop ik tegen een probleem aan. Wanneer ik mijn adres intik geeft de server een ‘500 – internal server error’ aan. Dat lijkt volgens bronnen op internet te duiden op een fout in de verschillende php-versies van de host en wp. Ik ga dat morgen even bij Argeweb (mijn hostingpartij) navragen. Heeft iemand misschien andere suggesties?

  Alvast bedank.

 25. @Herbert-Jan: bedankt voor je snelle reactie! Dat noem ik nou nog eens service, super. Ik heb beide artikelen even doorgelezen en er blijken meer mensen mijn probleem te hebben. Je moet inderdaad waarschijnlijk upgraden naar php5. Dat heb ik geprobeerd maar mocht niet baten. Ik heb namelijk een (gratis) studentenpakket en daar blijkt dat niet mogelijk. Herbert-Jan, is het mogelijk te werken met een WordPress versie die php4 nog ondersteunt of raad je dat niet aan?

 26. Hallo
  Ik heb wordpress geinstalleerd en het ging goed totdat ik erachter kwam dat ik belangrijke pluginns verwijderd had Dus in een andere map opnieuw aan de gang gegaan met een ander wachtwoord voor de database. Dit werkte niet naar behoren dus beide mappen naar de prullenbak en weer opnieuw begonnen ook weer met een ander wacht woord Dit werd niet geaccepteerd dus de hele handel weer uit de prullenbak opgevist Nu krijg ik het geheel helemaal niet meer aan de praat met geen van alle wachtwoorden Wat kan ik nog doen odf kan ik nog wat doen
  want ik weet het niet meer bvd

  • @Elaine: Zet je eerste installatie weer terug en kijk in wp-config.php van die installatie welk wachtwoord je gebruikt. Controleer of je met dat wachtwoord en die gebruikersnaam toegang hebt tot de database. Ik weet niet of je ook bij je databse kunt met PhpMyAdmin? Daar kun je in de tabel wp_users kijken met welke gebruikersnaam je in kunt loggen, dat zou met de eerste moeten zijn die je gebruikt / aangemaakt hebt..
   Plugins installeren of herinstalleren kun je vanuit WordPress zelf doen als je in het Dashboard ingelogt bent. Standaard komt WordPress met de Hello Dolly en de Askimet plugin, maar die heb je geen van beide nodig (er is een veel betere anti-spam plugin). Laat het me even weten als je nog hulp nodig hebt. Gebruik dan even het contact formulier https://wpsitebouw.nl/contact.html (Geen gebruikersnamen en wachtwoorden hier plaatsen :-))

 27. Monique Bladder zegt:

  Hallo,

  Ik strand bij de 5 minuten installatie…
  Ik heb alle database-gegevens ingevoerd, de table prefix een willekeurige naam-lettercombinatie gegeven met op het eind een _ en hij geeft dan vervolgens de volgende melding:

  Sorry, but I can’t write the wp-config.php file.

  You can create the wp-config.php manually and paste the following text into it.

  en dan met een heel tekstveld eronder…

  Heb eerder wel hernoemd naar cms en ook de overdracht ging zonder mislukte meldingen. Wat doe ik fout?

  • @Monique, probeer de rechten van de map /cms die je nu hebt eens te zetten op 755 of even op 777. Het feit dat er geen wp-config.php bestand gemaakt kan worden betekent dat het systeem te weinig rechten heeft op die map.

   • Monique Bladder zegt:

    Dank je wel! Blijkbaar gaat er idd ergens iets met de rechten niet goed. We hebben namelijk uiteindelijk handmatig geinstalleerd (ik was ondanks je snelle reactie ietwat ongeduldig :)). Nu wil ik de header veranderen, maar krijg continue deze melding:
    Kan map /home/bladder/domains/moniquebladder.nl/public_html/cms/wp-content/uploads niet aanmaken. Is de bovenliggende map beschrijfbaar door de server?

    We hebben daarop via filezilla vanaf de root alles 775 rechten gegeven maar het probleem blijft.

    Eerder in het proces was er ook al iets met een htaccess bestand dat we nergens konden vinden en dus maar overgeslagen hebben… Kan dit er mee te maken hebben?

    • @Monique, jazeker, ook voor het aanmaken van een .htaccess bestand moet WordPress rechten hebben. Het ligt ook aan je hostingprovider hoe die de rechten uitgeeft.

     Om je probleem met de uploads op te heffen zul je die map zelf aan moeten maken in de map wp-content en daar de rechten geven 777, dan zou het moeten werken.

 28. Hoi!

  Ik wil een 2e wordpress website op m’n ftp installeren, gewoon in een ander mapje. Maar dan zegt ie:
  “Je hebt WordPress kennelijk al geïnstalleerd. Om opnieuw te installeren moet je eerst je oude databasetabellen leeg maken.”

  Terwijl ik de table prefix anders heb gemaakt dan bij de andere website. Wat moet ik nu doen?

  Groeten,

  Mirjam

  • @Mirjam, dat is zo moeilijk te zeggen, waar je op moet letten is dat de hele site installatie in die map moet gebeuren en de map echt een andere naam moet hebben dan je eerste installatie. Bijvoorbeeld http://www.example.com/cms voor de eerste installatie en dan http://www.example.com/wpcms2 voor de tweede installatie.
   Ik gebruik voor dergelijke installaties liever een nieuwe database, maar met dezelfde database maar met een ander prefix zou het moeten werken.
   Zorg er in ieder geval voor dat je NIET de wp-config.php van je oude site meeneemt naar de nieuwe,dan gaat het zeker fout.

   • Dag Herbert-Jan,

    Dank voor je reactie! Ik heb wel een andere prefix, maar dat werkt dus niet. Ik ben het inmiddels aan het proberen via de ftp van de degene waar ik de website voor maak. Die werkte eerst ook niet omdat ze nog een oude versie van php hadden geinstalleerd, maar dat is inmiddels verholpen dus zou dat wel moeten lukken. Mocht dit niet zo zijn en het op mijn eigen ftp nodig zijn, dan zoek ik het nog even uit en anders hoor je het wel van me ;)

    Groeten Mirjam

 29. Beste Herbert-Jan,

  Ik heb zojuist WordPress geinstalleerd vanuit de web-applicaties die de webhost biedt. Ik heb deze in een submap gezet, noem hem even http://blog.example.nl. Nu kan ik alles helemaal aanpassen in WordPress, werkt prima. Alleen als ik dan de site wil bekijken krijg ik de melding ‘This is a placeholder for the subdomain blog.example.nl’.

  Eerder kreeg ik wel alles werkend, maar zag ik dat het op https stond. Ik wilde het gewoon op http hebben en heb het gedeinstalleerd en op http://blog.example.nl weer geinstalleerd. En nu werkt het dus niet meer. Heb je enig idee hoe dat kan?

  • @Jamie: Dat is moeilijk te zeggen omdat ik niet weet hoe jouw hosting bedrijf werkt. Wat betreft de placeholder, dat zou een index.html bestand kunnen zijn dat je moet verwijderen. De meeste servers zijn zo ingericht dat ze eerst naar een .html bestand kijken in de root (bijvoorbeeld index.html of default.html) voordat de index.php gebruikt wordt.

   Voor de http en https links kun je het beste de helpdesk van je provider raadplegen, er zijn teveel verschillen tussen de hosting aanbieders om daar een eenduidig antwoord op te geven.

   • @Herbert-Jan:
    Dank voor je bericht. Mijn webhost (Antagonist) biedt geen ondersteuning voor applicaties. Ik ga het dus nog maar eens deinstalleren en opnieuw installeren. (zucht)

 30. Ik lees nu dat ik ze dus wel kan vragen, ga het maar eens proberen.

 31. Hallo Hebert-Jan
  Allereerst mijn complimenten voor je website bordevol goede tips! Maar aldoende leert men…….

  Ik heb bij: ‘Instellingen Algemeen’ bij het: ‘Worpress-adres (URL)’ en het: ‘Adres van deze website’ per ongeluk de verwijzing naar de wordpressmap: /wordpress verwijderd. Een probleem dus want ik kan niet meer bij het inlogscherm komen en kan ik dmv het aanmaken van een nieuw beheerdersaccount mijn gebruikersnaam veranderen?

  • @Marga: Dank je! Voor de oplossing van je probleem (komt meer voor hoor) moet je bij je hosting controlepaneel inloggen en de phpmyadmin opstarten. Zoek daar de database die je gebruikt voor je WordPress installatie en vervolgens de table wp_options en wijzig daar de URL naar datgene wat die was om in te loggen.

   Meer informatie en andere opties vindt je hier http://codex.wordpress.org/Changing_The_Site_URL
   Ga je liever niet in de database maar kun je wel met FTP goed werken, kijk dan op die pagina naar Relocate method

 32. Dank voor je snelle reactie en met succes!

  Dmv FTP programma heb ik de ‘function.php’ bestand van het theme wat ik gebruik gekopieerd naar de harde schijf, meteen achter “<?php” de volgende code geplakt:

  update_option('siteurl','http://example.com/blog;);
  update_option('home','http://example.com/blog;);

  de juiste URL (en mapverwijzing) ingevuld.
  Het bestand geupload en het inlogscherm opgestart. Ingelogd en bij Instellingen/Algemeen de goede URL’s ingevuld. BELANGRIJK: de toegevoegde regels uit ‘function.php’ (kopieer naar de harde schijf) weer verwijderd (en geupload).

 33. Beste Herbert-Jan,

  Bedankt voor je duidelijke uitleg omtrent het installeren van WordPress op wpsitebopuw.nl.
  Ik kom een heel eind met installeren, maar loop toch tegen het probleem aan dat ik mijn site (die verder nog ingevuld moet worden hoor) niet terug vind in de browser. Ik heb het bestand index.php aangepast en in het veld instellingen/algemeen de websiteadres veranderd in http://www.example.nl. Als ik op opslaan druk geeft wordpress een foutmelding. Doe ik hetzelfde maar dan zonder www, dan wordt de site niet gevonden in de browser. Zie ik iets over het hoofd? Alvast bedankt voor je reactie.

  • @Ruud: Heb je ook de permalinks optie aangezet? Ik denk dat je de index.php wel aangepast hebt, maar dan degene die in de map /cms/ staat en die moet juist niet aangepast worden.

   Je moet een aangepast index.php bestand plaatsen in de map boven /cms/ (Root = meestal public_html) en een standaard index.php in de map /cms/ laten staan.

 34. Beste Herbert-Jan,

  Als eerste bedankt voor de duidelijk uitleg van de installatie wordpress. Heb het netjes opgevolgd en alles leek koek en ei. Ben aan het bloggen en heb wat artikelen geplaatst in een kennisbank aan de rechterzijde van de site. Alleen nu kwam ik er achter dat aan de voorzijde van de site na het aanklikken van de lees meer. of het aanklikken van de artikelen ik elke keer de foutmelding krijg: Not Found The requested URL /domein-namen/geschiedenis-nederlandse-providers/ was not found on this server.

  Heb me wezenloos gezocht maar kom niet verder. Het enige wat ik niet kon terug vinden is: ik heb de stable prefix aangepast in wp-config.php en onder dat verhaal van jou staat een afbeelding met localhost en nog een vakje. Dat kon ik niet terug vinden en heb dat niet aangepast. Dus alleen de stable prefix in de php file. Hoe is het probleem op te lossen? en is dat wel het probleem? hoop van je te horen. thanx

  • @Bob: Heb je ook de Permalinks optie aangezet zodat je goede URL krijgt? En zo ja, is er dan ook een .htaccess bestand aangemaakt in de root van die site?
   Als de permalinks optie aanstaat en je .htaccess is niet aanwezig of verkeerd dan krijg je al snel deze meldingen.

   • Is de bedoeling dat de .htaccess in de public_html map staat dan? In de cgi-bin map staat wel een .htaccess
    Zie wel dat deze laatst gewijzigd is 2 dagen geleden, terwijl ik gisteren de menu structuur en artikelen opgebouwd heb.
    Is de oplossing in de cgi-bin knippen en in de hoofdmap public_html plakken?

    Bedankt voor de snelle hulp. Ga zeker het boek aanschaffen.

    • @Bob: Ja, in de public_html map moet inderdaad een .htaccess komen met bijvoorbeeld regels zoals hieronder:
     # BEGIN WordPress

     RewriteEngine On
     RewriteBase /
     RewriteRule ^index\.php$ – [L]
     RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
     RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
     RewriteRule . /index.php [L]

     # END WordPress

     Als de .htaccess in de gci-bin een dergelijke code heeft, kopier die dan naar de public_html map, anders een nieuwe aanmaken. Soms hebben hosting providers speciale wensen en richtlijnen voor .htaccess bestanden zoals bij Yournhosting, bij twijfel altijd even navragen bij de helpdesk.

     • Beste Herbert-Jan,

      Bovenstaand probleem blijf ik houden bij een site. Heb ook al de toegang geprobeerd in te stellen naar 777.
      .htaccess bestand geplaatst in de public-html en de permalinks aangezet. Is er nog een oplossing voor wordpress die niet kan schrijven naar de server?

      Hartelijk dank

 35. Ik zit met mijn wordpress ben van Iweb overgestaap naar worpress
  nu kan ik niet alle plugins er op zetten wie kan mij daar bij helpen.

 36. Beste Herbert-Jan,

  Ik heb het hele (zeer duidelijke) stappenplan doorlopen. Er ontstaat alleen een probleem wanneer bij instellingen – algemeen ‘Adres van deze website’ /cms weghaal. Wanneer ik vervolgens in de browser de naam van de website in typ komt de volgende melding:

  ‘Om deze pagina te veranderen moet u uw website plaatsen in de public_html directory’

  Wanneer ik vervolgens de url met /cms daarachter probeer, dan komt de website wel naar voren.

  Waar zou dit aan kunnen liggen?

  Groet,

  Sander

 37. Beste Herbert-Jan,

  Het probleem is reeds opgelost, het had te maken met php 5.3.
  Dus.htaccess bestand aangepast en toen deed hij het gewoon.

  Toch bedankt voor de antwoorden.

 38. Dag Herbert-Jan
  Ik ben druk bezig om via je stappenplan mijn website op te bouwen. Ging allemaal goed tot ik de /cms/ moest toevoegen aan de map index.php
  Ik heb gewijzigd en weer geüpload, maar nu lijkt alles verdwenen. Als ik probeer in te loggen krijg ik de melding ‘No such file or directory in public.html’
  De oude ‘index.html’ heb ik verwijderd, zoals je aangaf….

 39. Herbert Jan…. Ik heb de hele database weggesmeten en alles overnieuw gedaan. Wat ik ook verkeerd heb gedaan, deze keer deed ik het blijkbaar goed, want het probleem is opgelost. Toch bedankt voor je heldere stappenplan.

 40. Ik heb precies de instructies gevolgd op deze site. Alles is geupload maar als ik naar het domein in de browster ga krijg ik alleen maar ”Apache is functioning normally” ipv een installatie scherm.

  Als ik ga naar domein/wordpress krijg ik een 404

  Weet iemand wat ik nou fout doe?

  Groetjes en bedankt
  Theodoor

  • @Theodoor: Staat er in de root (public_html of wwww) nog een index.html bestand? dan moet je die hernoemen of verwijderen. Hbe je de upload naar de map /wordpress gedaan of naar bijvoorbeeld een map /cms?
   Mocht bovenstaand goed zijn, neem dan even contact op met je hostingprovider, misschien staat bij hun de verwijzing van je domein nog niet goed.

   • Hi Herbert-Jan,

    Bedankt voor je hulp.

    Het index.html bestand had ik idd al verwijderd. De wordpress bestanden heb ik geupload naar /domains/domeinnaam.be/public_html
    Het domein staat ergens anders als het hostingpakket, maar verwijst daarnaartoe. Op exact dezelfde wijze als een andere wordpress site.
    Ik snap dus niet meer wat er nou anders is waardoor het fout gaat..

    • @Theodoor: Dan zou ik zeker de doorverwijzing even na laten kijken aangezien het upload pad goed lijkt te zijn.

     • Hi Herbert-Jan,

      Zowel de hostingprovider als de domeinhouder hebben ernaar gekeken. De nameservers moesten door hen idd ook nog handmatig aangepast worden. Dit staat nu allemaal goed.

      Helaas is er nog niets veranderd.

      Ik krijg nu alleen nog maar:
      Forbidden
      You don’t have permission to access / on this server.
      Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

      Heb je een idee waar dit nog meer aan kan liggen?

      MVG,
      Theodoor

     • @Theodoor: Op welk moment had je het geprobeerd? Voor het goed doorvoeren van een dns wijziging staat 24 uur.

 41. Dag Herbert-Jan,

  Het werkt nu inderdaad. Het bleek dat ik de map wordpress compleet had gekopieerd naar de server, ipv alle bestanden los. Ik had dus een map CMS wat ik niet moet hebben, maar de bestanden uit de map los in de root.

  Dit samen met de nameserverwijziging heeft ervoor gezorgt dat het nu werkt.

  Hartstikke bedankt voor je reacties en hulp!

  Mvg,
  Theodoor

 42. Beste Herbert-Jan,

  Bij het installeren van WordPress krijg ik de melding: Parse error: syntax error, unexpected $end, expecting ‘(‘ in /home/nuvereh78/domains/nuverhuren.nl/public_html/cms/wp-includes/query.php on line 142

  Weet jij hoe ik dit kan oplossen, Heb wel wat problemen gehad met het configuratiebestand aanmaken, maar volgens mij is dit uiteindelijk wel gelukt, kreeg namelijk wel de pagina met run the install.

  Bij voorbaat dank.

  • @Majorie, het lijkt erop dat niet alle bestanden goed geupload zijn, mat name in de wp-includes map, het beste kun je de bestanden van WordPress nogmaals uploaden en dan de oude overschrijven (wel zorgen dat je geen nieuwe wp-confing.php mee upload!

 43. kayleigh zegt:

  Mn site is zo goed als af en heb hem nu nog lokaal draaien. Ik kom zojuist tot de ontdekking dat ik de wp_prefix niet heb gewijzigd. Kan ik dat alsnog doen? Of gaat mn database dan protesteren? Kan ik daar dan nog iets aan wijzigen?

  Alvast bedankt voor je antwoord!

 44. Ik heb de WordPress zip file uitgepakt en geupload naar mijn website.
  Als ik vervolgens mijn site wil benaderen krijg ik de volgende melding: Directory Listing Denied. This Virtual Directory does not allow contents to be listed.
  Heb jij enig idee wat ik verkeerd doe?

  Alvast bedankt!

  • @Annette, ga je naar de exacte map waar je de WordPress bestanden geplaatst hebt? Let daarbij op dat je de juiste hoofdletters en kleine letters gebruikt. Voor de rest is het moeilijk te zeggen en zul je eerst moeten controleren of je inderdaad de juist map benaderd. Als dat wel allemaal klopt dan even contact opnemen met je Hosting provider. Het gebeurt wel meer dat er ergens een optie of een verwijzing niet goed staat.

 45. Hallo,

  Ik heb een website maar wil alles overzetten naar WP via filezilla.
  Wat er niet tussenstaat bij versie 3.2 die ik gedownload had, is wp-atom.php, wp-rdf.php, wp-rss.php en wp-rss2.php. Is dit een probleem?
  Heb backup gemaakt, alles geupload, maar public-html krijg ik niet te zien dus heb ik het maar gewoon gedropt naast de bestaande files van mijn site. Index.html heb ik verwijderd. Als ik via de browser naar mijn server ga, krijg ik foutmelding, geen installatiescherm.

  • @Maarten, de melding die j nu ziet is geen foutmelding maar de eeste stap voor je installatie, om dat verder af te kunnen werken heb je de gegevens van je database nodig. Die kun je bij het vervolg scherm invullen.

   • Ok, blijkbaar moest ik gewoon even klikken om die eerste stap te krijgen. WP is ondertussen geïnstalleerd, wat super is, bedankt trouwens voor je heldere uitleg daarbij. Maar nu geraak ik niet ingelogd door gewoon /cms/wp-admin achter te voegen. Evenmin met php en wat ik in plaats van admin gebruik. Is dat omdat ik niet hernoemd heb naar cms, zoals in je handleiding? Wat me trouwens niet lukte, rename kon niet aangeklikt worden. Hoe geraak ik nu ingelogd?

    2. Ik lees zonet dat om een oude site over te zetten naar wp, de lay-out helemaal opnieuw moet gemaakt worden! Is dit echt nodig? Ik wil ‘m zoals hij nu is en dat kan ik niet zelf maken, moet ik iemand voor betalen…

    Hartelijk dank voor je reactie
    Mvg
    Maarten

    • @Maarten: Gebruik om in te loggen op jouw site direct wp-admin achter je domein naam.

     Je kunt er inderdaad ook voor kiezen om je oude layout om te zetten naar een WordPress Theme. Er zijn diverse bedrijven op het internet die dat voor je kunnen doen, zoek maar eens op HTML to WordPress Theme

     • Hallo,

      Heb ondertussen een nieuwe site opgebouwd met wp. Nu had ik tijdelijk het index.html met filezilla er terug opgezet zodat mensen nog tijdens de opbouw op de oude site terecht konden. De oude was nog te zien op berkana-web.be/index.html, de nieuwe was al te zien, maar dan zonder het achtervoegsel. Nu hij bijna klaar was, wou ik de oude er terug afhalen en dus index.html terug verwijderen na een back-up ervan op m’n computer te maken, heb dan ook ineens alles van bestanden wat met de oude site te maken had ook gebackupt en verwijderd. Met als resultaat dat ik nu zowel op de site zelf als bij /wp.admin een witte pagina te zien krijg! Heb dan al deze files terug geupload, maar dit verandert nog niets.
      Index.php en .htaccess stonden er ook al, dus die hoef ik niet meer te uploaden, toch?
      Moet ik dit nog doen?:
      In het bestand index.php wijzig je alleen de op een na laatste regel zodat er bij
      require de map tussen staat waar je WordPress in geïnstalleerd hebt (/cms/):
      /** Loads the WordPress Environment and Template */require(./cms/wp-blogheader.
      php);
      Voor mij is dit chinees, hoe en waar doe ik dit, als het nodig is zou je dit dan even kunnen uitleggen?

      Wat moet ik doen, ben ik nu al m’n werk kwijt? Heb ik per ongeluk (iets van) de wp-site verwijderd?
      Heel erg bedankt voor je hulp!

      Maarten

     • @Maarten: Er moet wel een index.php bestand staan in de root van je domein, waarschijnlijk in een map zoals public_html of www. Of je de aanpassing in je index.php bestand moet maken is afhankelijk van hoe de installatie gedaan is, staat die in een submap /cms/ of niet?

      De aanpassing moet alleen gebeuren in de het index.php bestand in die root, dus waar eerst je index.html stond. Aanpassen kun je doen door de index.php via FileZilla te downloaden, daarna het bestand met bijvoorbeeld Notepad / Kladblok openen en bewerken, daarna weer uploaden.

      Laatste punt is, heb je bij de algemene instellingen in WordPress ook in het eerste veld /cms weggehaald? Zo ja, dan zul je dat via je database moeten corrigeren.

      Mocht je er niet uitkomen stuur me dan even een mail via het contact formulier boven in het menu.

     • @Maarten: We hebben ondertussen via Mail contact gehad en je had bij het opruimen van de mappen de map wp-includes ook verwijderd.
      Nadat deze opnieuwe is geupload werkt alles weer en kun je weer inloggen.
      Veel succes met je nieuwe WordPress website!

 46. Hallo Herbert_Jan,

  ik hoop dat je mij de juiste tip kunt geven.
  Ik heb geprobeerd in de functions.php de facebook code in te voeren voor de like button. Dat heb ik opgeslagen en toen kon ik niets meer. Ik kan nergens meer bij en mijn site http://www.wickedgolfers.com toont ook niets meer. Ik heb ondertussen via filezilla alles van wordpress opnieuw geïnstalleerd en als ik via readme.html bij wp-admin/install.php kom geeft hij aan dat ik mijn datatabellen moet legen. Ik heb al in mijn database rondgekeken, maar ben bang dat ik alles kwijt ga raken.
  Is er een mogelijkheid om de opnieuw geïnstalleerde wordpress met deze database te koppelen, of hoe verder te handelen?
  Ik hoop dat je me kunt helpen
  Arjan

  • @ Arjan: de functions.php die je aangepast hebt zit in je theme map, heb je die gecorrigeerd?

   Daarnaast is het belangrijkste dat je eerst een back-up maakt van de database die actief was voordat het fout ging.

   Dan kijk je in het bestand wp-config.php en pas je de database gegevens aan naar de database met de inhoud die je had, de gebruikersnaam en wachtwoord die erbij hoorde en de juiste wp_ table prefix.
   Dat zou de verbinding met je goede database weer moeten herstellen.

   Hoop dat dit je op de goede weg zet

   • Hallo,
    dank voor je snelle antwoord.
    Ik heb volgens mij alles nog in mijn database staan. Ik begrijp over de gebruikersnaam en wachtwoord in wp-config.php, ik weet alleen niet waar ik die wp_table prefix kan vinden in de database. Daar staat wel alles vermeld met wp_ Dus na mijn mening moet het werken, maar dat doet het dus niet. Waar kan ik het vinden?

    • Hallo ben ik weer,
     ik zie dus nu, dat er niets meer in de database staat wat er in stond, maar dat dit de gegevens zijn van de nieuw geinstalleerde wordpress. Ik heb de database geexporteerd, maar ik krijg sql file nu niet meer geimporteerd. Heb je misschien hier een tip voor.
     Thx

     • @Arjan: Probeer om alleen de tabellen te importeren en niet de hele database. Vraag eens bij je hosting provider of ze een back-up van je site terug kunnen zetten van voor je wijziging.

      Dat kan je misschien wat problemen voorkomen en dan heb je de site hopelijk sneller terug online.

 47. Hallo Herbert-Jan,

  dank voor je hulp. Ik kan gelukkig schrijven dat alles terug is. Mijn hosting heeft het terug kunnen zetten. Ik heb nu alleen nog het probleem met het template, maar daarvoor ga ik een andere aanschaffen.
  Nogmaals dank en als ik je ooit kan helpen op golf gebied, dan doe ik dat graag.

  Arjan

 48. Even een vraag, waar ik het antwoord niet op weet…

  Ik heb een draaiende website, maar ik wil de website aan gaan passen. Voor de veiligheid wil ik de site terug zetten op mijn WAMP server. Ik heb de database geïmporteerd. Ik kom op mijn site via localhost. Alleen als ik naar wp-admin ga of wp-login dan gaat hij naar de admin pagina van de site die online staat. Hoe los ik dit op?

  Alvast bedankt.

  Groet Tom

 49. Deze foutmelding krijg ik……..

  Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 71 bytes) in /public/sites/www.magnatmuseum.nl/wp-includes/wp-db.php on line 1443

  Wie weet er een oplossing

  Kan niet meer in het dashboard komen.

  Alvast veel dank

  • @Frank, ik neem aan de je blog in een andere map staat? De site die ik nu zien zie is geen WordPress website. Bij de foutemelding die je nu krijgt zijn er twee mogelijke oplossingen:
   Upload alle bestanden wordpress opnieuw via FTP of hernoem tijdelijk de map /wp-content/wp-plugins. Bij de laatste optie worden na opnieuw inloggen alle plugins gedeactiveerd en kun je op zoek naar de plugin die het probleem veroorzaakt.

   In jouw geval zou ik eerst in de database kijken naar de tabel wp_options en kijk of in het eerste veld van die tabel de juiste site url staat.

 50. Cor Vosseberg zegt:

  Hallo, De zip & install funktie in mijn WP werkt niet, uploaden via ftp en extract wel. Kan dit met rechten te maken hebben ? (zowel theme als plugin)

  Veel info te vinden op deze site, bedankt alvast voor een eventueel antwoord.

  CV

  • @Cor Vossenberg: Controleer of je een map hebt uploads in de map wp-content\ en hoe de rechten daar op staan, 755 zou voldoende moeten zijn. Staat die map er niet, maak hem dan aan en stel de rechten in op 755.

   Mocht die er wel staan en de rechten staan goed, neem dan contact op met je hosting provider, het kan zijn dat die een andere tijdelijk map ingesteld hebben voor de upload functie.

 51. hoi Herbert-Jan,

  hopelijk ben jij degene die me, na al weken aan het forum’en, herinstalleren etc etc, uit de brand kan helpen. Ik werk lokaal (met XAMPP) en heb WP, PHPadmin werkend. Dus, dat is mooi. Maar, nu wil ik een afbeelding toevoegen en dan krijg ik de volgende foutmelding:

  Kan map wp-content/uploads niet aanmaken. Is de bovenliggende map beschrijfbaar door de server?

  Ik lees over ‘777’ etc, maar dat kom ik nergens tegen. Ook krijg ik diverse ingewikkelde sites toegestuurd waaruit ik lees dat ik wijzigingen ‘diep’ in WP moet gaan aanbrengen. Best lastig.

  Is er nu geen eenvoudige oplossing voor deze foutmelding?

  Ik hoor heel erg graag van je.

  mvrgr

  Iris

  • @Iris: Ik ga er even van uit dat je op een windows pc werkt? Kijk in je xampp folder naar de map .htdocs en dan de map waar je WordPress in geïnstalleerd hebt. Binnen die map zoek je de map wp-content. Als daar nog geen map /uploads in staat, maar die dan gewoon aan. Mocht die er wel staan, klik dan rechts met je muis terwijl je op die map staat en kies dan voor Eigenschappen .
   Als daar bij kenmerken een blokje of een kruis staat bij het Alleen lezen, vink die dan aan en/of uit zodat het alleen lezen kenmerk uit staat. Voor een windows PC staat dat gelijk aan de 777 optie op een unix webserver zoals je die bij een hosting provider hebt.

   Als de Alleen lezen optie uit staat zou je nu afbeeldingen toe moeten kunnen voegen.

 52. Hoihoi,

  Ik heb een vraagje, Ik heb pas een eigen domein gekocht en heb WordPress geupload, maar na die stap kom ik niet meer verder. Ik ben hier : A
  ls je alles in geupload hebt, verwijder dan het tijdelijke bestand ‘index.html’ dat je provider zolang heeft klaargezet. Index.html heeft voorrang op het bestand index.php dus moet je de .html verwijderen anders krijg je niet de standaard installatie te zien.

  Je bent nu klaar om met de installatie te beginnen… surf met je browser naar je domein en volg de stappen die WordPress je aanbiedt.

  Het bestandje index.html heb ik ook nergens kunnen vinden.. Ik ben echt een beetje een noob op dit gebied en weet niet waar ik het moet zoeken. Zou jij mij misschien kunnen helpen?

  Groetjes, Kimberly

  • @Kimberly: In welke map heb je wordpress geupload? Meestal moet dat de map zijn public_html of www. Daar zal dan ook de index.html staan.

   Ik heb een wat uitgebreider artikel over FTP met FileZilla geschreven, mogelijk kan dat ook wat duidelijkheid geven.

   • Dankjewel voor je snelle reactie! Ik heb de bestanden geupload in het mapje public_html. Maar het bestandje index.html zie ik niet staan. Ik heb een screen gemaakt met wat ik zie: http://img18.imageshack.us/img18/8550/woras.png
    Ik zie eigenlijk alleen dat Antahonist eindigen op html. Moet ik deze dan verwijderen of kan ik beter helemaal opnieuw beginnen met het uploaden?

    • @Kimberly: Inderdaad alleen het bestand van antagonist hernoemen naar -oud.html daarna de installatie doen via domeinnaam.nl/wordpress en de rest afwerken. In die map waar nu antoginist staat komt dan later de aangepaste index.php te staan. In de map /wordpress/ blijft alles staan zoals je het nu geupload hebt.

     • Dankjewel! Ik heb volgensmij wordpress goed kunnen installeren, alleen in de map waar ik het antagonist bestandje hebt hernoemd staat nog een index.php.. En als ik op mijn website probeer te komen krijg ik de 403 forbidden. Weet jij hoe ik hem online krijg?

     • Ik kan nu ook niet meer inloggen via mijndomein.nl/wp-login hij zegt nu: Not Found

      The requested URL /wp-login was not found on this server.

      Hoe krijg ik het nu weer terug? Sorry dat ik zoveel vraag, ik ben hier niet zo heel goed in.

     • Ah ik heb hem weer aan de praat gekregen (sorry dat ik je zoveel berichten stuur, ik raakte een beetje in paniek) Maar ik kan nu alleen op mijn website komen als ik /wordpress erachter zet, maar dat wil ik juist weg hebben. Weet jij hoe ik dit kan doen of heb je hier een goede handleiding voor?

     • @Kimberly: Goed bezig! Ik heb daar inderdaad een handleiding voor, zie https://wpsitebouw.nl/wordpress-verplaatsen-van-map-naar-hoofdmap/

      Gewoon die instructies goed volgen.
      LET OP, bij de Algemene Instelllingen ALLEEN het tweede Website URL veld wijzijgen, niet die van WordPress! Doe je dat wel, dan kun je niet meer inloggen en moet je in de database een wijziging gaan doen.

 53. Oke dankjewel! Bij mij deed hij het alleen niet, maar dat komt denk omdat ik deze stap : Let Op! Als je wordpress in een andere map hebt geinstalleerd gebruik dan die map naam! niet zo goed begreep. Waar moet ik die map naam dan aanpassen?

 54. Mark van Dijk zegt:

  Hallo Herbert Jan,

  Mijn site wordt gehost door flexwebhosting in Eindhoven. Stappenplan ging goed totdat ik met mijn browser naar mijn domeinnaam wilde gaan met de toevoeging cms Ik krijg dan de volgende melding: Op deze server draait PHP versie 5.2.3, maar WordPress 3.4.2 vereist minimaal PHP versie 5.2.4.

  Wat nu?

  gr Mark

  • @Mark: De beste optie is om je hosting provider te vragen of ze een server hebben met PHP 5.2.4 en ze jouw account willen verhuizen naar die server.
   Zo als de meeste mensen zul je waarschijnlijk nu direct willen beginnen.

   Snelle optie is dan om WordPress versie 3.1.4 te downloaden vanaf http://wordpress.org/download/release-archive/. Na het downloaden unzip je de bestanden en vervolgens upload je de bestanden via FTP naar de map waar je de huidige bestanden hebt staan. Je overschrijft dan de nieuwere versie.

   Als alles goed gegaan is kun je nu wel de installatie verder uitvoeren. Je zult daarna de Upgrade meldingen in je WordPress Dashboard moeten negeren todat je hosting up-to-date is.

 55. Emmy Kollee zegt:

  Ik heb het stappenplan Opzetten van een WordPress site doorlopen maar loop tegen enkele foutmeldingen aan.
  1) bij het uploaden van een foto krijg ik de meldingen:
  Warning: move_uploaded_file(/home??/domains/zangkoorenjoy.nl/public_html/cms/wp-content/themes/intrepidity/uploads/EnjoyHeader1.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /home/??/domains/zangkoorenjoy.nl/public_html/cms/wp-content/themes/intrepidity/functions.php on line 275

  Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move ‘/tmp/php3aLo1X’ to ‘/home/??/domains/zangkoorenjoy.nl/public_html/cms/wp-content/themes/intrepidity/uploads/EnjoyHeader1.jpg’ in /home/??/domains/zangkoorenjoy.nl/public_html/cms/wp-content/themes/intrepidity/functions.php on line 275

  Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/??/domains/zangkoorenjoy.nl/public_html/cms/wp-content/themes/intrepidity/functions.php:275) in /home/??/domains/zangkoorenjoy.nl/public_html/cms/wp-content/themes/intrepidity/functions.php on line 286
  2) En als ik de website probeer te openen krijg ik de melding:
  Forbidden

  You don’t have permission to access / on this server.

  Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

  ——————————————————————————–

  Apache/2 Server at http://www.zangkoorenjoy.nl Port 80

  Alvast bedankt voor uw hulp.

  • @Emmy Kollee: Controleer bij Instellingen-> Media of het pad dat daar staat goed is en of die upload map wel voldoende rechten heeft. De map zelf zou op 755 moeten staan als je via FTP gaat kijken.

   De site kan ik in iedergeval wel bekijken. Ik krijg ook het inlogscherm te zien.

 56. Thijs van Drongelen zegt:

  Erg duidelijk artikel! Zelf ben ik meer een voorstander van de fantastico deluxe installatie via de webhost dat gaat een stuk sneller en vereist geen technische kennis.. Dit werkt ook prima natuurlijk!

 57. Ha herbert-jan,
  dank voor je duidelijke site en handleiding. Ik loop alleen vast na het uploaden van de wordpress bestanden via filezilla naar mijn site. Bij het intypen van …/cms in mijn browser krijg ik een 404 terwijl het uploaden volgens mij goed is gegaan. Wat zou dit kunnen zijn? Ik zie geen geen index.html in de public_html staan die ik zou kunnen verwijderen.
  dank en groeten

 58. Dank voor je antwoord Herbert-Jan.
  De map /cms heeft de rechten 755. Moet dit ook voor alle submappen?
  De installatiebestanden staan gewoon in /cms en niet in een onderliggende map. Ik gebruik overigens de nederlandse wp.In de map public_html staat alleen een map /cgi-bin verder niets.
  enig idee?

 59. excuus, ik was wellicht niet duidelijk.
  de wordpress bestanden heb ik gekopieerd naar /mijnsite/public_html/cms
  moeten alle submappen van csm ook 755 hebben?

  fijne avond

 60. Herbert-Jan, ik ben erachter. Het bleek dat de map /cms/ niet op mijn domein staat maar op een tijdelijke URL van mijn site… dank voor je hulp in ieder geval.

 61. Beste Herbert-Jan,

  Ik wil meer met worldpress doen, kan ik deze cms ook onder een bestaande site plaatsen die in een ander programma geschreven is?zodat mijn klanten deze kunnen bewerken.

  alvast bedank,

  Jeroen Cuppen

 62. Hoi Jan,

  op de website http://www.donna-antonia.nl (HTML) van een vriend van me zijn we aan het bouwen met een wp-site in de map /cms (nog niet ‘live’ dus). Dat ging allemaal goed, totdat we een virus-infectie hebben gehad op de site. Alle html-bestanden in de root waren besmet, htaccess plus de header.php’s van de verschillende geinstalleerde thema’s. Alles schoongemaakt, klaar, ook bevestigd door de provider.

  Nu ben ik bang dat we een beetje gerommeld hebben met het up- en downloaden van htaccess-bestanden. In de root staat nu hetzelfde bestand als in de map /cms. Als je http://www.donna-antonia.nl/cms intikt moet je heel lang wachten. Dan krijg je óf een foumeldibng over de koppeling met de database, of de site verschijnt alsnog. Heel vervelend, ik denk dat het in die .htaccess-bestanden zit.

  Het huidige .htaccess-bestand (in zowel de root als in /cms) ziet er zó uit:

  # BEGIN WordPress

  RewriteEngine On
  RewriteBase /cms/
  RewriteRule ^index\.php$ – [L]
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  RewriteRule . /cms/index.php [L]

  # END WordPress

  Heb jij een idee of hier wat fout zit? Verder hebben we voor de installatie gebruik gemaakt van jouw handleiding, een perfecte hulp!

  • @Aloys: IN de htaccess van de root moet het volgende staan:
   # BEGIN WordPress

   RewriteEngine On
   RewriteBase /
   RewriteRule ^index\.php$ – [L]
   RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
   RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
   RewriteRule . /index.php [L]

   # END WordPress

   Bij die in de map /cms kun je de hudige handhaven. Probeer dat eens. Controleer ook je index.php

 63. Hallo,

  Ik zal beginnen met het feit dat ik een absoluut groentje ben.
  Ik heb een vraag:
  Ik heb bij mijn profider verschillende domijnen geregistreerd.
  Op één van die domijnen heb ik na veel ploeteren een wp blog kunnen uploden. Deze werkt intussen prima.

  Nu wil ik op een tweede domijn een ander blog uploaden.

  Ik heb een nieuwe database aangemaakt.

  Heb in de wp config de prefix aangepast.

  Dus wilde ik deze uploaden naar mijn nieuwe domijn. Ik gebruik 1and1 als profider en filezilla als ftp.

  Als ik nu met file zilla inlog via ftp, dan krijg ik ondanks het feit dat ik inlog met de database gegevens van de nieuwe domijnnaam, de directory te zien waar de wp files van de eerste domijn in staan. Moet ik de nieuwe daar nu bij zetten?

  Alvast bedankt Roy

  • @Roy: Bij de FAQ van je hosting provider kun je lezen hoe je de verschillende domein bestanden in een aparte map kunt plaatsen en dan de domein verwijzing daar naar toe kunt sturen: http://faq.1and1.com/domains/domain_admin/5.html

   Mocht je daar niet uit komen, vraag dan of hun helpdesk kan helpen om de eerste in te richten zodat je een idee hebt hoe het werkt.

   In de basis maak je dus eerst een extra map een en vervolgens geeft je binnen je admininistratie paneel aan welke website in welke map zit.

   Hoop dat dit je op weg helpt.

 64. Hallo Herbert Jan,

  Ik heb via ftp mijn wordpress geinstaleerd bij mijndomein. Als ik nu een thema wil uploaden geeft hij aan dat er een tijdelijke map ontbreekt. Hoe kan ik deze map wel plaatsen en waar zet ik hem dan neer.

  Verder gaan we binnen kort een wp site verhuizen van Lientje naar mijndomein. Heb je een sugestie hoe we dit het beste kunnen doen en wat voor te bereiden. Ben een behoorlijke leek op dit gebied.

  Alvast bedankt,

  Mathieu

  • @Mathieu: In principe zou Mijndomein dat op server / account niveau moeten regelen (php.ini instelling of rechten kwestie). Dus ik zou zeker eerst een ticket aanmaken voor de helpdesk van Mijndomein.

   Andere mogelijke oplossing die je kunt proberen als het hun niet lukt is om in de root van je domain twee mappen aan te maken:
   /tmp
   /wwwtmp
   Met rechten 755 (soms moet dat zelfs 777 zijn, maar dat raad ik af als het enigszins met minder kan)

   Mocht het dan nog niet lukken dan in je wp-config de regel toe voegen: define(‘WP_TEMP_DIR’,’/tmp’);

   Voor het verhuizen van een WordPress site kun je dit artikel doorlezen http://www.herbertvandinther.nl/een-blog-verhuizen-naar-een-nieuwe-webhosting-provider/ en zorg zeker voor een goede back-up van de bestanden EN de database!!!

  • Mathieu
   Ik denk dat je de zaak in een verkeerde map hebt gezet, mijndomein.nl geeft geen problemen met WP.
   Als je via ftp naar je site gaat vergeet dan niet dat je naar de map /public/sites/www.jouwdomein.nl gaat en daar de files in zet

 65. Hallo,

  Ik heb zojuist WordPress geupload mbv Filezilla naar de server van de site die ik wil gaan bouwen. De derde poging zijn de mappen in de juiste map terecht gekomen. Kan ik de twee eerste pogingen nog weghalen uit de mappen waar ze niet thuishoren?

 66. P.s. Ik kan ook nog steeds niet inloggen op mijn site waar ik een InstallatieWizard van WordPress verwacht…
  Kan iemand me helpen?

 67. Ik ben op zoek naar een theme met “ronde” hoeken , iemand toevallig iets ?

 68. Dank Herbert-Jan, het is gelukt!

 69. Hallo H.J. Ik hoop van harte dat je mij kunt helpen. Sinds gisteren heb ik een 500 error en kan niet meer werken op mijn website. Dit gebeurde nadat ik in custom-header.php een toevoeging had geplaatst (toen werkte het nog) .. maar besloot toch om m weg te halen. Toen ontstond het probleem. Ik ben nieuw met WP en website bouwen. Heb ook via FZ van alles geprobeerd, maar helaas. Durf eigenlijk niets meer te doen, bang om verder iets te ‘vernielen’ want wil wel graag mijn website weer terug. Maak wel elke week een back up van de website (plugin) en deze krijg ik ook via email toegstuurd, maar weet eigenlijk niet hoe ik deze evt. kan gebruiken. Kun jij me verder op weg helpen?????\
  bedankt alvast, Harma

 70. Beste Herbert-Jan,

  WordPress geinstalleerd, werkte prima, moest iets aanpassen vanwege afbeeldingen plaatsen.
  Drukte op verkeerd knopje. Alles weg. WordPress opnieuw geinstalleerd. Tijdens uploaden melding of bestanden moesten worden overgeschreven, op overslaan geklikt.
  Alles werkt weer op en ding na:
  Na inloggen kom ik in dashboard terecht. Maar als ik eruit ga kan ik niet meer terug. Geeft foutmelding 404.
  url = dan ………./wordpress/wp-admin/index.php
  Hoe los ik dit op?

  • @Carl: Controleer in je database hoe de url staat in de wp_options tabel, eerste veld. Mogelijk staat daar nog een verkeerde waarde. De voorloop wp_ kan natuurlijk anders zijn.

   Mocht daar alles goed staan, controleer dan of je index.php in je wp-admin nog de standaard is.

   • Hoi Herbert-Jan,

    Ik weet niet hoe ik mijn database kan komen.

    Er staat in FileZilla nog een bestand inderdaad index.php wat een mislukte overdracht geeft.
    Kan deze ook niet overdragen.

    En nog een vraagje.

    Kan ik in Twenty twelve een footer plaatsen?

    • Hoi Herbert-Jan,

     Het probleem is opgelost.
     Ik had nog een bestand voor wordpress opgeslagen onder een andere naam, sindsdien ik deze verwijdert heb doet alles het weer.
     Bedankt in ieder geval voor je snelle reactie.

     Carl Keeman

 71. Jean-Jacques zegt:

  Ik heb een vraag.

  Ik heb wordpress geinstaleerd via mijn hosting provider, alleen als ik naar mijn website ga krijg ik: Apache/2.2.24 (Unix) mod_ssl/2.2.24 OpenSSL/1.0.0-fips mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 Server at http://www….

  Alles wat ik wordpress verander zie ik wel op http://www.actiemailing.nl/wp

  Ik heb natuurlijk graag dat mijn url gewoon http://www.actiemailing.nl is en niet met wp erachter.

 72. Beste Herbert-Jan,

  Wat geweldig dat je al je kennis deelt!
  Ik heb een wp.com site en ik wil deze omzetten naar wp.org.
  Volgens mij heb ik alle stappen goed doorlopen, maar bij het punt dat je naar je domeinnaam gaat waar de automatische installatie zal plaatsvinden loop ik vast. Ik kom dan uit bij de admin van mijn wp.com site. Ik heb geen idee hoe ik de installatie van wp.org nu moet starten.

  Alvast super bedankt voor je moeite!

 73. Beste Herbert-Jan,
  Ik probeer in filezilla de wordpress bestanden over te zetten naar mijn website, maar alle bestanden komen direct terecht in ‘mislukte overdrachten’. Ik heb de firewall al uitgezet, mag niet baten.
  Hij geeft als ‘reden’ op dat hij ‘de overdracht niet kan starten’. En bovenin staan in het rood ook foutmeldingen’fatale bestandsoverdrachtsfout’.
  Volgens mij is filezilla wel verbonden met de server van mijn webhost, maar ik zie nergens mijn domeinnaam terugkomen.
  Ik moet de website nog maken, dus ik heb hem nog niet gepubliceerd, kan het daaraan liggen?
  Ik hoop dat jij me verder kan helpen, want die ‘5-minute-installation’ duurt nu al bijna 5 uur :-)
  Alvast bedankt
  groeten,
  Sandra

 74. Goede dag Herbert-Jan,

  Ik heb via host-Versio WP geinstalleert, maar de weergave in de website geeft geen foto’s aan allemaal kruisjes. Heb ook al opgemerkt bij het uploaden naar de media map in de admin, dat de public_html ontbreekt in de url van de foto’s. Wat kan ik hier aan doen?
  Alvast hartelijk dank voor het antwoord!!

  Mvg, Margret

 75. Ik mis de public_html map in de bestand URL. Dit klopt toch niet of ben ik??? Mvg, Margret

 76. Ik ben al een tijd aan het proberen om een wordpress site te beginnen. Het domein staat klaar en heb de database aangemaakt. Nu staat bij default map als rechten 755 en als ik naar www.
  domeinnaam/wp-admin/install.php ga krijg ik een 500 serverfout dat de eigenaar een group is? Moet het zijn 777? Het probleem is dat als ik het via het admin panel wil veranderen de map de rechten niet vasthoudt, is dit een host probleem? Begin er een beetje moedeloos van te worden want kan zo makkelijk zijn.

  • @Frank: De map rechten moet inderdaad 755 zijn en bestanden 644. Controleer is je admin paneel of de rechten wel goed staan,soms gaan ze over naar Apache als UID. Je kunt dat corrigeren door de mappen te selecteren en de optie reset te eigenaar gebruiken.

   • Goedemorgen Herbert-Jan, bedankt voor je antwoord.
    Resetten lukt echter niet, krijg de melding dat er een link in zit.
    Moet ik eerst de map DEFAULT_HTML leeghalen en dan de rechten resetten? Er zitten meerdere bestanden in de default map zoals 500 en 400 en een CGI map moeten deze blijven staan of kan ik de hele map leeg maken en dan de rechten resetten waarna ik de wordpress bestanden upload? Of mis ik dan nog wat?

 77. Beste Herbert,

  ik heb een “beginners”fout gemaakt door de permalinks van mijn website aan te passen. Hierna kon ik niet meer inloggen op WordPress en kan ik niet meer op mijn website komen. Nu ben ik bezig geweest met het aanpassen van het htaccess bestand en de index.html om te proberen weer toegang te krijgen.

  Inmiddels heb ik via het internet begrepen dat ik geen index.html nodig heb bij een wordpress website maar nu heb ik problemen met het vinden van de database.

  Kun jij mij hiermee verder helpen? Wat moet er in mijn htaccess en index.php bestanden staan?
  Waarschijnlijk heb je meer informatie nodig die geef ik je graag.

  Alvast bedankt,
  Steven

  • @Steven: Begin met het .htaccess bestand te verwijderen zodat je weer toegang krijgt.
   Je index.php van je WordPress installatie moet direct in je public_html map staan. public_html kan ook wwww of htdocs heten, afhankelijk van je hosting provider.
   Die index.php kopier je dus vanuit je WordPress installatie map en dan pas je de regel aan met de juiste map naam waar WordPress staat.

   Je .htaccess kun je daarna door WordPress zelf laten maken via Instellingen-> Permalinks

   Voor de juiste verwijzing naar database moet je je wp-config.php bestand controleren.

   Mocht e.a. toch niet lukken neem dan even contact op via het contact formlier: https://wpsitebouw.nl/contact.html

 78. Goeddmiddag,

  Ik probeer een website te bouwen alleen nu loop ik tegen het volgende probleem op.
  Onder het menu kopje ‘‘natuurijs’’ heb ik een submenu gemaakt ‘‘schaatsen op natuurijs’’ alleen als ik deze aan klik krijg ik de foutmelding:

  Not Found

  The requested URL /natuurijs/waar-kan-je-op-natuurijs-schaatsen/ was not found on this server.

  Apache/2.2.16 (Debian) Server at test.jmverschuren.nl Port 80

  Kan je mij vertellen wat er fout gaat.

  Vriendelijke groet,
  Jolanda

 79. Goedemorgen,

  Ben ruim een maand bezig met het bouwen van mijn site en krijg opeens deze melding:
  We kunnen geen verbinding maken met de database (wat betekent dat je gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn), maar we kunnen de wordpress database niet selecteren…

  Komt dit door een “hack” / “crash” of is er een andere reden? Hoe kan ik dit oplossen? In de php admin zijn alle gegevens verdwenen.

  Met vriendelijke groet,
  Richard

 80. Hi Herbert-Jan,

  Ik zit met 2 WordPress probleempjes. Ben jij de volgende fouten weleens eerder tegenkomen, zo ja, heb je enig idee wat de oplossing is?

  Probleem 1: “De update kon niet worden geïnstalleerd omdat we sommige bestanden niet konden kopiëren. Dit komt meestal door inconsistente bestandsrechten.”

  Probleem 2: Bij het uploaden van foto’s: Error: An error occurred in the upload. Please try again later.

 81. Ben d’r uit!

  Probleem 1: opgelost door een tutorial op youtube te volgen en de instructies door te voeren (ik weet niet of ik hier links mag plaatsen). Gaat om how to update wordpress manually

  Probleem 2: opgelost door prophoto te updaten

 82. Michèle zegt:

  Beste Herbert,

  Ik heb ook denk ik een beginnersfout gemaakt en hoop dat je mij kan helpen.
  Ik ben een paar weken geleden begonnen met een wordpress blogsite te maken zonder de installatie op je pc. Ik merkte dat ik daarbij een aantal dingen niet kon, dus ben ik alsnog met de downloadbare wordpressversie gaan werken. Een nieuwe site erin gemaakt en alles. Als ik nu inlog op wordpress en naar de dashboard ga om bijv. een nieuwe blogpost toe te voegen, kom ik in het systeem van mijn oude site, mijn nieuwe site is niet te vinden daarin, terwijl de nieuwe site wel online staat… Wat heb ik fout gedaan?

  Groet, Michèle

 83. Hallo Herbert-Jan,Kan je mij vertellen wat de volgende melding wil zeggen? Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /public/sites/www.praktijkdewilderoos.nl/wp-config.php on line 71. De vorige melding eindigde met 31 (verder hetzelfde). Ik heb toen op de gok wat aanpassingen gedaan in het wp-config.php bestand. Ga daar zelf niet uit komen denk ik. Hoop dat je me verder kunt helpen. Groet Annemarie

  • @Annemarie: Dat is lastig te zeggen, maar je moet in ieder geval op regel 71 kijken of daar een tekst element staat dat er niet hoort. Dat kan een ‘ zijn of iets anders. Neem anders even via het contact formulier contact op voor meer informatie en hulp.

 84. Beste Herbert-Jan

  Ik wil graag het thema veranderen van de website die ik 2 jaar geleden met jouw stappenplan maakte. Op zichzelf niet zo moeilijk, zou je zeggen, ware het niet dat dat nieuwe thema grondig anders is opgebouwd en ik wel een tijdje bezig zal zijn om alles goed te zetten. Vandaar dat ik eerst een kopie van de oude website wilde draaien op een andere url, zodat ik – als alles goed zit – de hele database in een keer kan overzetten.
  De vraag is alleen: hoe doe ik dat? Hoe zorg ik ervoor dat ik de database van de huidige site upload naar een ander domein?
  Ik heb een tweede domein aangemaakt, binnen hetzelfde hostingpakket.

  Ik hoop dat je me kunt helpen,
  Vriendelijke groet
  Christien

  • @Christien: Je kunt op je nieuwe URL een schone WordPress installatie doen en dan bij privacy instellingen de zoekmachines blokkeren. Daarna doe je bij je oude site een export (Extra -> Exporteren) van alles! en dan sla je het export bestand even op op je eigen pc.
   Vervolgens doe je bij je nieuwe site een Import, ook via Extra -> Importen en het installeren van de import plugin. Vink daarbij ook aan dat je de attachements / afbeeldingen mee wilt importeren.
   Als je dan kijkt, dan heb je alle inhoud van je oude site op je nieuwe staan om mee te experimenteren. Thema’s en plugins zul je wel opnieuw moeten installeren of via FTP over moeten zetten van de ene site naar de andere en dan opnieuw activeren. Bij de oude site heb je dan alleen de map wp-content nodig die je kopieert.

   Hopelijk is bovenstaand duidelijk genoeg voor je om aan de gang te gaan.

 85. Hoe kan ik dat controleren? En ik log altijd in via pagina die ik in website heb genoemd (anders krijg ik foutmelding bij plaatsen bericht)

 86. Ha Herbert-Jan,

  Ik heb met veel plezier je handleiding gevolgd.. erg duidelijk!

  Probleem is alleen dat het mij niet lukt om m’n site echt online te krijgen. Ik krijg de volgende foutmelding:

  Parse error: syntax error, unexpected ‘.’ in /data/home/mirj02/domains/mirjampors.nl/public_html/index.php on line 16

  maar krijg het index.php bestand niet zodanig veranderd dat het wel lukt. Kun je mij raad geven?

  Alvast bedankt!

  Groetjes, Mirjam

  • @Mirjam: Ik verwacht eigenlijk een foutmelding op lijn 17, de meest gemaakte fout is daarbij niet een editor zoals Kladblok te gebruiken maar MS Word of Wordpad of zo.
   Dus controleer vooral dat het begin en eind teken tussen ( en ) het hetzelfde zijn. Dit moet echt ‘ zijn en niet ’

   /** Loads the WordPress Environment and Template */
   require('./blog/wp-blog-header.php');

   • @Herbert-Jan,

    Super.. dankjewel!! Het heeft gewerkt :) Nu expres weer afgesloten, maar nu weet ik de fout te vinden. Ik kon hem niet openen in PSPad via Filezilla, maar na een paar omweggetjes is dat wel gelukt, daar zat inderdaad de fout!

    Over foutmelding in lijn 16 of 17, het was eerst inderdaad in lijn 17. Na wat geprobeer van mijn kant werd dat uiteindelijk lijn 16, maar bleek wel dezelfde fout te zijn. Dankjewel!

    Groetjes, Mirjam

 87. Hoi,

  Ik zit bij yourhosting. Daar hebben ze als basisprogramma MijnWebsite. Dus ik heb met dat programma een website gebouwd. Nu ben ik alleen niet helemaal tevreden over alle mogelijkheden met dat programma dus wilde ik graag overstappen naar wordpress. Alles gaat goed totdat ik gegevens moet invullen… hij zegt zoiets als:
  “installatie geslaagd, klik om verder te gaan met wordpress”

  Het woord wordpress is in dat geval een link, die link verwijst naar mijn website. Dus ik zie mijn website. Na lang puzzelen weet ik dat hij dan een bericht zou moeten geven om die dingen in te vullen.

  Help me alsjeblieft…

  Lex

 88. Beste Herbert,

  Dank voor de heldere uitleg. Ik krijg geen .htaccess map in mijn wordpress mappen te zien? Wat doe ik fout? Ik heb nu wel zelf (?) er een aangemaakt, maar mijn site is nog niet ‘live’.

  Vriendelijke groet,
  Luciënne

Wat zijn jouw gedachten?

*