Studiopress Corporate als Nieuwe WordPress CMS Theme

Na diverse WordPress Theme’s geprobeerd te hebben heb ik nu gekozen om de Corporate Theme van StudioPress te gebruiken.

Dit is een Premium Theme, dus niet gratis te downloaden en die kost op dit moment 59.95 79,95 99,95 Dollar (of koop ze allemaal voor 199,95 249,95  349,95 Dollar). (Prijs voor Pro Plus Package geeft ook recht op nieuwe StudioPress themes!,( uitgezonderd de speciale markplaate thema’s)

Daarvoor krijg je wel volledig toegang tot de download sectie van dat theme en tot de Tutorials om de Theme aan te passen en natuurlijk het forum.
Dat laatste is van onschatbare waarde omdat je daarin precies kun vinden hoe je de theme verder aan je eigen wensen aan kunt passen.

Advertentie

Ik heb nog een paar dingen die ik aan wil passen op deze site, maar de basis ziet er al goed uit…nu alleen nog wat kleuren aanpassen en mogelijk een achtergrond afbeelding gebruiken.

WordPress Theme keuze

Comments

 1. StudioPress ziet er goed uit. Wat ik niet begrijp is wat Genesis doet. Installeer je die op je hosting pakket?
  Wie geeft hulp? Thkx!

 2. @Roel: Genesis is een Theme Framework die als Theme in je WordPress website geplaatst wordt.

  Voor de Lay-Out kies je dan een zogeheten Child Theme. De belangrijkste functies van de opmaak worden dan geleverd door Genesis en de Lay-Out komt van het kind thema.

  Groot voordeel is dat je bij een upgrade van Genesis je geen problemen krijgt met de wijzigingen die je in je thema gemaakt hebt, Nieuwe functies en eventueel noodzakelijk aanpassingen na updates van WordPress hebben dus geen negatief effect op het uitelijk van je site!
  Bij veel andere themes zul je alle aanpassingen die je doorgevoerd had weer opnieuw moeten doen.

  Kijk voor meer informatie en voordelen bij StudioPress

 3. Hoi Herbert-Jan,
  Ik heb WordPress geinstalleerd. Het is gelukt. Volgens jouw handleiding heb ik de WordPress installatie afgerond. Nu heb ik een theme van ThemeForest gedownload, Ecobiz -Modern Business WordPress theme. Nu lukt het mij niet dit ZIP bestand te uploaden in WordPress. Heb je hier nog een oplossing voor?
  Alvast bedankt.
  M vr gr,
  Dik Roetert Steenbruggen

  • Hallo Dik, Bij de meeste Themes van Themeforest moet je eerst het zip bestand uitpakken en de installatie documentatie die daarin zit volgen. Meestal kun je de geunzipte bestanden en de Theme map dan via FTP uploaden naar wp-content/themes en daarna de Theme activeren via je Dachboard -> Weergave -> Thema’s.

 4. Hoi Herbert-Jan,
  Opnieuw bedankt.
  Ik heb de bestanden geunzipt en geupload naar wp-content/themes.
  Maar als ik wil activeren via Dashboard> Weergave> Thema’s zie ik de foutmelding dat het stijlblad ontbreekt. Ik het bestand meerdere malen gedownload, geunzipped en geuploaded. maar toch steeds dezelfde melding.
  Een idee hoe ik dit kan oplossen?
  M vr gr,
  Dik

 5. Hoi Dick,

  Bij ThemeForest even een ticket aanmaken voor de ontwikkelaar van theme, meestal krijg je dan vrij snel aan antwoord hoe je dat op kunt lossen.

 6. Bob Amerika zegt

  Hoi Herbert-Jan,

  Ik heb voor mijn Nederlandse 3.3.1 WP installatie een premium theme van ThemeForest gedownload maar deze kon ik niet via de WP uploader installeren (krijg de melding – Weet je zeker dat je dit wilt doen – opnieuw proberen?) en heb daarna geprobeerd het thema handmatig (via FTP – FileZilla ) in de map themes van de WP installatie te zetten. Daarna kon ik het theme wel in het admin overzicht zien van mijn site, kon ook een preview draaien, maar nadat ik op ‘activeren’ had geklikt kreeg ik een http:500 internal server error. Hierna zag ik een wit scherm. Wanneer ik de URL van mijn website rechtstreeks benaderde kon ik wel de website zien, maar niet bij de admin pagina’s komen. Kortom, ik zit nu met een ‘dode’ WP installatie.

  Heb jij een idee wat ik moet doen? Ik heb al een comment gestuurd naar de ontwerpen op TF en andere gebruikers van het theme en ben ook in afwachting van hun antwoord.

  Bij voorbaat dank!

  • @Bob: De meeste theme’s van ThemeForest kijg je in een zip formaat. Na het downloaden van zo’n zip is het beste om de documentatie in die zip file te lezen, daar staan meestal de instructies hoe je de theme kunt installeren en je de theme het beste kunt configureren.

   In jou geval kun je het beste de actieve theme map van je site via FTP hernoemen naar bijvoorbeeld theme-fout. Als je daarna weer in kunt loggen gaat WordPress automatisch terug naar de default theme, bij WordPress 3.3 is dat TwentyEleven.

   Mocht je die al verwijderd hebben, dan kun je hem hier downloaden, daarna unzippen en de theme map weer via FTP Uploaden.
   http://wordpress.org/extend/themes/twentyeleven

   Ik hoop dat je weer snel toegang tot je site hebt!

 7. Vraagje: kun je naast het Genesis framework andere plugins installeren? Bijvoorbeeld de All In One SEO Pack van Yoast.

 8. Bester Herbert,

  Leuk blogbericht! Wel heb ik een opmerking “de prijs van het Pro Plus Package is geen 249,- dollar meer, dat is nu 349,- dollar…

  Groeten,

  Coen Olde Bijvank

  • @Coen: Ja, helaas..ik heb de prijzen weer aangepast. Het Pro Package is overigens zeker die prijs waard! Inmiddels zijn er nog meer thema’s bijgekomen, en met zo’n pro packages kun je ze ook voor je klanten gebruiken. Ik heb het destijds aangeschat voor 149,95 Dollar en dat heb ik allang terug verdiend.

 9. Hoi Herbert-Jan,

  Ik vind dat corporate theme ook erg mooi. Die van jou is qua vormgeving iets anders dan de demo-versie van Studiopress. Zo heb jij afgeronde hoeken in je menusysteem bovenaan. Heb je er veel aan moeten verbouwen/modificeren?

 10. Ik heb het gezien, inderdaad, Enterprise. Nóg mooier dan Corporate.
  Bedankt, misschien koop ik ‘m ook wel.

Wat zijn jouw gedachten?

*