Trackback Spam Oplossing voor Je WordPress Website

Op dit moment zie ik veel zogeheten TrackBack Spam binnen komen op diverse WordPress websites en Blogs.

Deze Ping Back links komen bij je reactie’s terecht en dan moet je ze goedkeuren, afkeuren als spam of verwijderen.

De inkomende links herhalen meestal de titel van je artikel en verwijzen dan naar een andere website met bepaalde zoekwoorden in de titel van de link. Als je dan de inkomen link volg, dan is er geen echte link naar jouw site terug te vinden…

Advertentie

Met een dergelijke link proberen die sites dan meer inkomende links te krijgen om beter te kunnen scoren in Google. Probleem is dat dit soort links door een stukje software automatisch aangemaakt worden op basis van bepaalde zoek opdrachten.

Track Back – Ping Back Links Automatisch Verwerken

Als je veel van dat soort links binnen krijgt in je reactie overzicht, dan heb je een hoop werk om ze weer te verwijderen.

Voor mij kost dat te veel tijd en ik wil ook niet dat ze zomaar goedgekeurd worden. Er is echter een goede oplossing die gevonden heb via de site van de makers van de Growmap Anti Spambot Plugin.

Die oplossing heet Simple Trackback Validation with Topsy Blocker , een hele mond vol, maar heel eenvoudig om mee te werken en te configureren.

Installeer de plugin net zoals ieder ander, je kunt zoeken via het plugin installatie scherm met Simple Trackback Validation en kies dan degene met de Topsy Blocker optie.

Na installatie activeren en vervolgens via Instellingen -> Simple TB Validation het instellingen scherm openen.

Simple Trackback Validation Settings

Simple Trackback Validation Settings

Als je de instellingen bekijkt, dan heb je een aantal opties. De instellingen die ik hier ingesteld heb zijn redelijk rigoreus…

Je kunt beginnen om de inkomende links eerst te laten markeren als  [BLOCKED BY STBV] zodat je ze snel kunt herkennen en verwijderen. Dat is de eerste keuze om te zien wat er binnen komt en je ze snel kunt herkennen als Spam.

Ik heb er hier zelfs voor gekozen om de inkomende links direct te verwijderen zodat ik ze niet zelf hoef te behandelen.
Heb je nog twijfels over de plugin en wil je zeker zijn dat goede links terug niet per ongeluk mee verwijderd worden, probeer dan eerst de optie 1, of stel helemaal onderaan in dat je toch de laatste 50 inkomende links wilt zien.

Trackback Spam Validatie Stappen

De controle die de plugin doet is tweeledig, eerst een controle op IP adres, het IP adres van de trackback link zender moet hetzelfde zijn als die waarnaar verwezen wordt. Bijna alle spam links vallen hiermee door de mand.

Zoals gezegd gebeurt dit soort spam met speciale software, die werk vanaf een bepaalde server met een ander IP adres dan de sites waarnaar gelinkt wordt, omdat die afwijken van elkaar kun je dus aannemen dat het hier om spam links gaat.

Stap 2 is een controle van de pagina waar de link zogenaamd vandaan moet komen of er inderdaad een link naar je site aanwezig is. Je kunt dan kiezen of er een link moet staan naar precies dat bericht dat gemeld wordt, of naar je hoofd domein.

Omdat ik in het verleden ook diverse track / ping backs gezien heb naar de homepage stel ik deze optie zo in dat dat ook goed is.

Voor mij werkt de bovenstaande anti trackback spam plugin met deze instellingen super goed en is het een prima oplossing om dergelijk inkomende spam links direct af te werken. Mocht jij nog een betere oplossing weten, meld het in de reacties hieronder!

Comments

 1. Maar hoe gaat het dan als je een reactie hebt van iemand met een link naar een andere site, maar die wel bij het onderwerp hoort?
  Dus een link die wel geplaatst mag worden. Als je het op discard zet?
  Bedankt.

 2. Tja, bij mij werkte het een week, nu weer zo’n 150 per dag. Dus als je nog een leuke oplossing hebt?
  Dan hou ik mij aanbevolen.

 3. Nee, het zijn hoofdzakelijk Comments, maar je krijgt dan natuurlijk ook veel mail.
  Dus op twee plekken veel te verwijderen. Het meeste zit nu wel in de spambak, een paar glippen er door heen en staan dan aan de voorkant. Dus steeds veel te controleren.
  Dus ga weer proberen met jou tips. Bedankt.

Wat zijn jouw gedachten?

*