WordPress CMS Theme Aanpassingen

WordPress Themes zijn meestal gericht op Bloggen en daarbij hoort ook dat de datum van het bericht en de auteur duidelijk vermeld worden.

Voor een WordPress website die gebouwd wordt als een statische website wil je echter een tijdloze pagina maken, een pagina die geen datum referentie heeft. Als je een theme gekozen hebt voor je site die de datum laat zien op een pagina dan zul je toch wat aan moeten passen om die datum te verwijderen.

Om zo’n pagina “tijdloos” te maken moet je in de PHP code van de template duiken. Een advies daarbij, maak eerst een backup van de theme! Het is makkelijker om een bestand even via FTP opnieuw te uploaden dan om de bewerkte code weer terug te schrijven.

Advertentie

Om je template aan te passen ga je naar de Theme editor, ga naar de menu keuze Uiterlijk en kies daar voor Editor. Je krijgt nu een overzicht van alle bestanden die in de theme zitten. Zoek in die lijst naar het bestand page.php en bekijk de code.

Zoek daarin naar de referentie code voor de datum, bijvoorbeeld:

<p>Date posted: <?php the_date(); ?></p>

Mocht die code niet te vinden zijn, kijk dan ook eens of je een Time referentie vind:

Wordpress PHP Time code

De code die je daar vindt moet je dan verwijderen inclusief de code om de tijd in te voegen. Zorg er wel voor dat je echt alleen die code weghaalt, anders zul je problemen krijgen met de lay-out van je site.

Door de datum verwijzing weg te halen bij pagina’s kun je in principe iedere theme gebruiken die je wilt om een statische site te maken met WordPress.

P.s. Persoonlijk verplaatst ik ook de referenties die bijvoorbeeld de auteur en rubrieken etc. vermelden naar een positie onder de inhoud van een pagina of bericht. Omdat je bezoekers dan eerst de inhoud van het artikel of pagina lezen zonder dat ze gehinderd worden door op dat moment nog niet relevante informatie.

Comments

 1. Ik vind het heel fijn dat dit soort- toch wel technische- informatie ook te lezen is in het Nederlands. Doe zo verder!

 2. Arie van Dijk zegt

  Hallo,
  Ik ben bezig een WP website te maken en wil WP als CMS gebruiken. Dus alle pagina’s als statoosche pagina’s.
  Standaard wordt een mogelijkheid geboden voor het geven van commentaar op posts. Die wil ik kwijt. Waar vind ik de code om die “commentaar” module te verwijderen? Kan dat in 1 keer of moet dat voor elke pagina?

  Ik hoor je antwoord wel.

  Groet,
  Arie

 3. http://www.dailyblogtips.com/date-exclusion-wordpress-plugin/

  Hier wordt t makkelijk en overzichtelijk uitgelegd! Succes ermee.

 4. Hallo,
  ik wil een “gewone” site gaan bouwen met statische pagina’s en 1 blog. Ik wil graag op elke pagina een andere headerfoto, liefst gekoppeld aan de pagina. Is dat mogelijk met Twenty Eleven ?

  Fijne informatieve site heb je trouwens, Herbert-Jan.

 5. Weet jij ook hoe je bijvoorbeeld op je pagina de “meta” en Blogroll kunt verwijderen? Want het is zo’n doorn in het oog.

 6. Beste Herbert-Jan,
  Ik ben een beginnend Weaver site-bouwer en heb al best wat geleerd via een praktische cursus en zeker ook jouw tips & trucs. Ik wil graag een ‘you are here’ [mainmenu> topic> subtopic> etc…] op mijn site laten zien. Veel gezocht, maar dat [hoe benoem je deze functie?] nog niet gevonden.
  Compliment & groet van Lex

 7. Ik ben net begonnen met het bouwen van mijn website met behulp van WordPress. Ik wil bovenstaande toepassen, maar vindt bij page.php niets van wat jij omschrijft. Bij het thema Twenty Eleven?
  Dankjewel alvast voor de hulp!

  • @Inge: Je zult bij Twenty Eleven nog wat verder moeten kijken, aangezien die meer dan een pagina template heeft. Zie ook http://www.wpmagazine.nl/. Laat me nog even weten of het gelukt is, anders schrijf ik daar op die site nog een extra artikel over.

   • Ik had al wel verder gekeken, nu nog weer een paar uurtjes zitten staren, echter ik kom er echt niet uit!
    Verder heb ik wel veel gehad aan de andere pagina waar je naar verwijst!
    Hopelijk kun je me ook met deze issue nog op weg helpen. Dankjewel! Inge

    • @Inge: In de theme Tweny Eleven zit een pagina contact-single.php in die pagina zit een regel < ?php twentyeleven_posted_on(); ? > onder de div class=”entry-meta” code. Als je die regel verwijdert dan is de regel met Geplaatst op datum verdwenen. Is dat wat je zocht?

     • Gelukt! Vraag me af of dit het was of omdat ik nu heb gekozen voor een statische home-page? Want in eerste instantie lukte me het ook niet door bovenstaande weg te halen.
      Heel fijn dat je me zo helpt!
      Nog een vraag, hopelijk kan dat ook in dit topic. Ik probeer ook het hele stuk “geef een reaktie”kwijt te raken. Maar hoe?

 8. Excuus “reakties”weghalen al gelukt!
  Super!!

 9. Richelle van den Dungen Gronovius zegt

  Hallo Herbert-Jan,
  Hopelijk kan jij me helpen… ik wil boven en onder de header navigatie hebben. Het Expose theme staat dat ook toe. Nu is het mij gelukt om boven de header navigatie-items te plaatsen, maar de navigatie-items onder de header willen niet verschijnen, terwijl ik de items (categorieen) wel heb aangemaakt. Wat doe ik fout, of wat zie ik over het hoofd?

 10. Hoi,

  Ik moet de regels tussen verwijderen> < verwijderen toch weghalen wil ik geen datum kunnen zien?
  Heb ik gedaan alleen zie ik nog steeds een datum etc

  Kan je mij helpen?

  <article id="post-” >

  Verwijderen> <time datetime="”> . <Verwijderen

  ” . __( ‘Pages:’, ‘bones’ ) . ”, ‘after’ => ” ) ); ?>

  <?php the_tags('Tags: ‘, ‘, ‘, ”); ?>

  Not Found

  Sorry, but the requested resource was not found on this site.

 11. <time datetime="”> .

  Sorry ging niet helemaal goed blijkbaar dus doe ik het even zo.

  Gaat om deze regel toch? Die moet ik verwijderen om de datum te verwijderen? Gaat om theme Frantic

 12. Kan ik bij de PressBizz theme de footer ook aanpassen? Als ik hier aan ga knutselen krijg ik namelijk een error dus misschien is die beveiligd?

  Zou je eens kunnen kijken?

  display(‘footer_custom_text’)) {
  $theme->option(‘footer_custom_text’);
  } else {
  ?> © <a href="”>

  Powered by WordPress | Theme Designed by: | Thanks to , and

  hook(‘html_after’); ?>

 13. Herbert-Jan van Dinther,

  ik heb gekozen voor een ander theme “Extreme Surfing”. Nu heb ik de template in de normale waarde gelaten alleen de kleuren aangepast. Probleem is alleen dat wanneer ik een nieuw bericht wil plaatsen (frontpage) gaat ie hem eerst als samenvatting plaatsen dus krijg je “klik hier voor de gehele artikel” alleen dan schuift ie bij het gehele bericht de rechterkolom op en dus buiten de template. Dus op de frontpage is alles ok alleen bij volledig lezen gaat de rechterkolom naar rechts oftewel niet meer in originele verhoudingen?

  Weet je wat het probleem kan zijn? Heb niks met de template gedaan behalve de kleuren.

 14. Herbert-Jan, is het mogelijk om de inhoud van de sidebar per pagina aan te passen ?
  Ik gebruik ( voorlopig) twenty-ten

 15. Beste,

  Hoe kan ik een header maken voor het graphene theme.
  Met welk programma.

  Mvg,

  Het Dudy Team.

 16. Hallo Herbert-Jan,
  Ik ben bezig met een wp site met het thema twentytwelve. Hoe/ waar kan ik de achtergrond van mijn reacties veranderen zoals jij dit hier hebt bv. dus in een gekleurd blok.
  Groetjes Alice

 17. Onder de berichten op mijn blogpagina in het thema twenty eleven verschijnt “geef een reactie”, maar zodra er een reactie is gekomen verdwijnt “geef een reactie” en komt in plaats daarvan het aantal reacties te staan. Ik zou willen dat de aansporing “geef een reactie” behouden en dus niet verdwijnt. Hoe realiseer ik dit?

 18. Hallo,
  Ik ben al de hele dag bezig om de tijd en datum (en het liefst reacties) te verwijderen.
  Ik gebruik het thema Rundown (voor het geval dit iets zegt? Ik ben een leek!)
  Na lang zoeken heb ik hier: page-fullwidth.php, eindelijk iets van een codedatum gevonden.
  Code =

  <?php if (comments_open()) { comments_popup_link( ' • ‘ . __( ‘0 comment’, ‘comments number’, ‘rundown’ ) . ”, _x( ‘1 comment’, ‘comments number’, ‘rundown’ ), _x( ‘% comments’, ‘comments number’, ‘rundown’ ) ); } ?>

  Dit heb ik allemaal verwijderd maar er gebeurt niets? Alles staat er gewoon nog.
  Ik lees steeds dat ik de code bij page.php moet weghalen maar daar staat amper wat. Al helemaal geen datum of tijd. Help, ik snap er niets van?

 19. Oh, ik zie dat er nog een stukje code ontbreekt. wat ik wou laten zien, dat is:

  Die heb ik dus samen met bovenstaande code weg gehaald waarna er niets veranderde op mijn site.

 20. Dag Hebert-Jan,
  Geweldig zoals jij helder en duidelijk uitleg geeft. Ik wil ook graag van je kennis gebruik maken.
  Ik ben bezig mijn website te bouwen (als beginnend zelfstandige) en gebruik het theme D5 Business Line. Die biedt de mogelijkheid tot het maken van standaardpagina’s, heeft een mooie frontpage, maar de Blogberichten komen er wat rommelig vanaf. De meest recente berichten staan in de side-bar opgesomd en onder de frontpage. Verder is het zo dat ze,als je een blogpagina aanmaakt, allemaal in zijn geheel onder elkaar gepresenteerd worden. De inleidende tekst op deze pagina (bijvoorbeeld: ‘Hier vindt u de Blogs over ‘).
  Nu wil ik de blogs op een of andere manier gerubriceerd presenteren, afhankelijk van welke statische pagina bezocht wordt. Weet jij of dat mogelijk is (eventueel binnen een andere theme met vergelijkbare mogelijkheden als D5?

 21. jos vermeulen zegt

  Hallo Herbert-Jan,
  In twentytwelve heb ik een header afbeelding van verkeerd formaat geplaatst. Nu probeer ik die te verwijderen, o.a. door het bestand te verwijderen, maar er blijft nu een lege header afbeelding staan. Dit zorgt er voor dat “toon een andere afbeelding op iedere pagina” niet meer kan gebruiken.
  Graag advies.

  • @Jos Vermeulen: Probeer eens een header afbeelding van het juiste formaat te uploaden en die als standaard in te stellen. Mocht het dan nog fout gaan via Media -> Bibliotheek de verkeerde header opnieuw te uploaden om daarna een andere header als standaard in te stellen.

   • jos vermeulen zegt

    Bedankt voor je snelle reactie Herbert-Jan. Ik heb andere afbeeldingen in het goede formaat geupload en dat werkt, maar dan moet ik één afbeelding als vaste headerafbeelding instellen. Wil ik de afbeelding laten wisselen dan komt ook die met het verkeerde formaat, die ik ondertussen met ftp wel verwijderd heb van de site, langs en krijg ik een groot wit vlak met een vraagtekentje. Dat krijg ik dus niet weg.

    • @Jos Vermeulen: Kun je de afbeelding weer terug zetten via FTP en hem daarna verwijderen via je Media Bibliotheek? Het lijkt erop dat de afbeelding link nog in de database zit. Door hem via de Media bibliotheek te verwijderen zou dat goed moeten komen.

 22. Hallo Herbert-Jan,

  Ik werk met het Thema Twenty Eleven en nu heb ik een blog, maar ik wil een tabblad ervaringen erbij zetten en deze als ware ook als blog gebruiken.
  Nu komen alleen alle berichten in blog te staan en niet in mijn aangemaakt pagina hoofd ervaringen.

  Is dit aan te passen en ook zo te doen maken dat je MEEST RECENTE BERICHTEN in een een andere map laat komen (het is immers een ander onderwerp)

 23. Na urenlang gezocht te hebben kom ik toch weer op deze pagina terecht! Ik ben op zoek naar hoe ik de tekst “you are here” aan kan passen naar het Nederlands zoals bij deze pagina van toepassing is!

  Ik gebruik het Enfold by Kriesi theme!

  Alvast bedankt.

  • @Felice: Heb je bij de theme options al gekeken naar de Translations? Anders bij het bewerken van het thema kijken naar bijvoorbeeld index.php of wellicht single.php of single-post.php en daar zoeken naar breadcrumb en kijken of je de tekst daar kunt wijzigen.

   Mocht je het daar niet kunnen vinden, kijk dan eens naar functions.php

  • Hallo Felice, ik ben ook geinteresseerd in Enfold. Is dit thema beschikbaar volledig in het Nederlands? Ben jij tevreden of heb je op of aanmerkingen? Zijn er extra kosten na de aanschaf? Alvast bedankt voor je antwoord!

 24. In die php bestanden staan helaas geen instellingen. We hebben de vraag bij de thema maker neergelegd!

  In ieder geval bedankt voor de reactie!!

 25. hallo, ik gebruik het thema native met een child theme. ik wil ook graag de datum verwijderen van mijn pagina’s. ik heb overal gezocht, maar kan niet vinden wat ik moet verwijderen en op welke pagina. Moet ik zoeken vanuit de dashboard of via ftp. Ik hoop dat je mij svp stap voor stap wil helepen svp. Alvast bedankt

 26. Hallo webmaster

  Ik gebruik Twenty thirteen.
  Hoe kan ik de ID van een page vinden? Wil een foto-background maken op een specifieke pagina. Plugins werken (tot nu toe) niet. Dacht dat het via de style css in het child theme zou kunnen. Die is in ieder geval actief weet ik, want ik heb er ook de borders van de widgets mee veranderd.

  Bij voorbaat dank voor het antwoord.

 27. Beste Herbert-Jan,

  Ten eerst even mijn complimenten uiten naar jouw toe, hoe je dit voor andere doet. Men zit met een probleem en je weet vaak dan ook het antwoord al.
  Dot was voor mij ook de rede om 80% van de gestelde vragen te door lopen en wat zie ik bijna iedereen is geholpen. Top !!

  Daarom zou ik graag ook een vraag willen stellen en hopelijk kan je me hier ook mee helpen.

  Zelf ben ik helemaal niet bekend met php of alle andere dingen en heb ik meer het gevoel dat ik met geluk een site heb gemaakt. :)
  Alleen door dat ik meer naar dingen ga kijken zoals presentatie zijn er wel een aantal dingen waar van ik zeg dat mag wel beter of kan dit niet weg ??

  Zo heb ik al veel dingen gelezen over het verwijderen van reactie en datum enzo…
  Ook ik heb hier een probleem waar ik niet uit kom of misschien beter gezegd gewoon niet snap.

  Als je naar mijn site gaat en dan naar nieuws, Kom je op een andere pagina uit.
  Hier staan alle nieuws berichten die ik geplaatst heb in. Nou zie je eerst het bericht en een stukje tekst. Vervolgens staat dit hier onder vermeld.

  27
  JAN
  2014
  Posted by
  Jamie Lebbink
  Posted in
  Nieuws
  Comments
  Reageren uitgeschakeld
  Tags

  Ik zou dit zo graag weg willen hebben zo dat dit er strakker uitziet.
  Nou had ik al gelezen dat dit kon maar voor mij is dit niet duidelijke waas ik het moet zoeken of uit kan zetten. (ben echt iemand die totaal er geen kaas van heeft gegeten) Ik gebruik zelf Snapwire Hopelijk kan je en wil je me hiermee helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Jamie

  • @jamie: Zo te zien heb je het toch al gevonden :-) Meestal kijk je voor dit soort zaken bij de standard single.php in je WordPress Theme. Je kunt dan de gewenste zaken weghalen onder de wp-content of loop info. Soms moet je echter verder dan dat kijken omdat daar het comments.php aangeroepen wordt en je dus daar de wijzigingen aan moet brengen,

   Wel altijd eerst een back-up van die bestanden maken voordat je gaat wijzigen!

 28. Beste HERBERT-JAN,

  Ik heb het gevonden ja, bedankt voor je antwoord.
  Was wel ff goed zoeken pff denk dat ik er een half dag mee bezig ben geweest.
  Lezen en lezen en idd een back up altijd handig (kuch…) hifi

  Bedankt

 29. Hallo Herbert-Jan,

  Nogmaals dank voor je tip hoe een ander menu te krijgen na inloggen.

  Waar ik nu tegenaan loop heeft niet met het menu te maken, maar met de search-widget in de theme Tempera. Deze toont standaard Search wat bij onfocus verdwijnt en bij onblur weer verschijnt. Nu wil ik daar niet Search hebben staan maar Zoeken. Wijzigen van het woord Search in het bestand searchform.php van de theme laat geen wijziging zien op de website; het is zelfs zo, dat het woord Search dan niet verdwijnt bij onfocus. Weet jij hoe en waar ik dit kan aanpassen?
  Alvast enorm bedankt.

  Vriendelijke groet,
  Harry

 30. Beste Herbert-Jan.

  Mijn WP website is in de lucht, maar nu staat op elke pagina de optie ‘bewerken’ onderaan. Hoe kan ik dit verwijderen.
  Zit dat ergens in de loop?

  Bedankt alvast voor uw antwoord
  Tony

  • @Tony, de ‘bewerken’optie zie je alleen als je ingelogd bent op je website. Je bezoekers zien de tekst niet! Probeer maar eens om uit te loggen en dan de site te bekijken. Of bekijk de site op een andere computer waar je niet op je site als administrator ingelogd bent.

 31. Beste Herbert-Jan,

  Ik loop tegen het volgende aan. Ik maak een website met statische pagina’s, een blog en een shop mbv woocommerce in Twenty Eleven. Nu maak ik gebruik van widgets in de Main sidebar, bedoeld voor de shop, maar dit menu wordt nu ook op de blogpagina weergegeven. Is er een manier om dit uit te zetten in de blog? Dank alvast voor het antwoord!

 32. Hartelijk dank voor het antwoord! Ik ga ermee aan de slag.

 33. Zucht… ik ben nieuw in blogland en ik bak er niet veel van!
  Ik vind m’n website onoverzichtelijk.
  – Graag zou ik met vakken werken (dus achtergrond heeft bepaalde kleur en posts hebben een soort ‘kader’ zoals hier: http://www.debalkendehoeve.be)
  – Graag zou ik een ander lettertype hebben voor alle posts (en vooral de TITELS aanpassen qua grootte)
  Ik vind het allemaal best ingewikkeld!
  Kan je me verderhelpen?

  Alvast bedankt

  • @Nina: het heeft even geduurd voor je antwoord kreeg, vakantie tijd is nu voor mij ook voorbij.

   Om die wensen te realiseren zul je bij je stylesheet de nodige zaken aan moeten passen. Dat kun je doen via Dashboard -> Weergave -> Bewerken:
   Om het zijmenu een andere achtergrond te geven moet je deze code wijzigen:

   .widget {
   background: #F7F7F7;
   width: 100%;
   font-size: 90%;
   margin-bottom: 30px;
   }

   in, waarbij #F7F7F7 je nieuwe kleur is. Die kun je dan aanpassen zoals je zelf wilt.

   .widget {
   background: #F7F7F7;
   width: 100%;
   font-size: 90%;
   margin-bottom: 30px;
   }

   Het formaat van je titel kun je veranderen bij:
   .basic .entry-title {
   font-size: 32px;
   }

   Waarbij je een grotere of kleinere waarde invoert bij 32px;

 34. Beste Herbert-Jan,

  Ook ik ben nieuw in het ‘WordPress-land’ en ook ik zou graag van je kennis gebruik willen maken. Ik gebruik ‘Twenty-Twelve’ als Theme. Standaard staat daar de navigatiebalk boven de banner-afbeelding. Ik zou dit graag om willen draaien, dus dat de banner helemaal bovenaan mijn website komt te staan en de navigatie daaronder. Dat is me al gelukt door in de Style-sheet (na een Child-theme gemaakt te hebben) met een absolute afstand te werken voor het navigatiemenu. Probleem waar ik dan tegenaan loop is dat op andere formaten schermen (b.v. smartphone of tablet) de navigatiebalk niet mee-schaalt, waardoor hij midden over de er onderstaande tekst komt te lopen… Kortom, werken met absolute getallen lijkt niet de juiste oplossing.

  Ik neem echter aan dat ergens (in de stylesheet?) de volgorde bepaald wordt van header, banner en navigatiemenu en dat ik hier moet wezen om de volgorde van deze drie elementen te veranderen. Ik kan echter niet vinden waar ik dat moet doen. Herbert-Jan, kijk jij me hierbij helpen?

  Hartelijke groet en alvast bedankt voor je moeite!

  Paul

  • @Paul: De volgorde van die drie elementen wordt niet bepaald in de stylesheet maar in de header.php.
   Kopier die header.php via FTP naar de map van je Child theme en verplaats dan het code blok van get-header-image boven het blok met

 35. Beste Herbert-Jan,

  Door het bestuur van het dorp waarin ik woon is mij gevraagd om een nieuwe website in WordPress op te bouwen. Dit gaat tot nu toe heel aardig, en ik ben lekker aan het prutsen. Nu is er één ding wat ik niet lekker voor elkaar krijg. Op de berichtenpagina staat de nieuwsberichten heel smal weergegeven. Kan ik dit ook breder krijgen?

  Template; Tempera

  • @Erro Hofstra: Bij Tempera Settings (onder weergave) kun je kiezen voor Presentation page -> Show posts on presentation page. Kies daar voor 1 kolom in plaats van 2. Zet bij de Post excerpt setting de Magazine optie uit.

   Het zal even spelen zijn met die instellingen, maar dat krijg je vast wel voor elkaar. Anders weer even hier posten of een mail sturen via de Contact pagina.

 36. Ik gebruik het thema ‘twenty thirteen’, vertaald in het Nederlands Ik wil de zin ‘Ondersteund door WordPress’ weg uit de footer. Waar kan ik dit doen? In footer.php staat de Engelse tekst en deze weghalen heeft geen effect. Moet ik het .mo bestand wijzigen? Zoja. hoe? Ik krijg het niet geopend.
  Alvast bedankt voor de hulp.

 37. Hallo,

  Ik gebruik het template diarjo. Ik ben nu al een tijdje opzoek in de code naar de regel die ervoor zorgt dat de datum bij het artikel komt te staan. Deze regel zou ik namelijk graag weghalen! :)

  Misschien kan iemand met iets meer ‘code’ ervaring mij verder kunnen helpen.\

  Alvast bedankt!

  • @Linda: Het is niet de makkelijkst theme om iets in te vinden… zeker niet omdat het gebaseerd is op een bootstrap en dus niet de standaard WordPress Thema coding gebruikt. Ik kan de code ook zo niet vinden. Wat je wel makkelijk kunt doen met dit thema is om custom css op te nemen en die datum regel helemaal kunt verbergen. Probeer dit maar eens bij de Diario Options -> General -> Custom CSS.
   .line {
   display: none;
   }

 38. hee.
  Ik wil ook erg graag datum, tijd en gebruiker weg halen op mijn blog post.
  En ik ben best goed met site’s bouwen enz. En je uitleg is super! Maar alles wat ik moet zoeken in mijn editor staar er bij mij niet in. Ik heb thema birtsite.
  Ik hoop dat je me kan helpen.
  Alvast bedankt .gr Merel

  • @Merel: De diverse datum en tijd opties staan bij jouw theme BirdSITE in het bestand content.php. Zoek daar naar de tekst < time datetime="< ?php echo get_the_time( 'Y-m-d' )? >" pubdate >< ?php echo get_post_time( get_option( 'date_format' ) ); ? > en verwijder die. Je vindt die optie daar 3 keer. Als die verwijderd hebt dan zijn alle data verdwenen uit je site. Zowel op de homepage als in de berichten.

   Gebruik dan wel een Child Theme in plaats van direct in je basis thema te werken (Zie WordPress Magazine – Snel een eigen Child Theme maken). Gebruik dan de bestand kopieer functie voor content.php en bewerk die versie.
   Daarmee voorkom je dat je datum weer terugkomt als je theme BirdSITE een update krijgt.

   • Bedankt voor je reactie! Ik ben al heel de dag bezig maar het lukt niet echt. Ik zie het namelijk wel staan maar ik weet niet zo goed vanaf wanneer ik het moet deleten. Nu heb ik al verschillende opties geprobeerd maar elke keer krijg ik een fout melding dus misschien weet jij vanaf wanneer ik het moet delete.
    Hier een klein stukje:

    <a href="” rel=”bookmark”><time datetime="” pubdate>

    Ik delete dit:
    <time datetime="” pubdate>

    Maar dat is niet goed.

    Dan probeer ik bijvoorbeeld deze:

    class=”postdate”><time datetime="” pubdate>

    Maar dat werkt ook niet.

    En ik zie het er maar 2 keer in staan bij mij en niet 3 keer.

    ik hoop dat je me kan helpen anders geef ik op ;-)

 39. Hallo,

  Onze website zien wij op de desktop en laptoppen wel goed.

  Wat moeten wij doen om deze website op smartphones en tablets ook goed zien?

  groet

  Wim ter Haar

 40. Hallo ik zit met het volgende ik gebruik binnen wordpress Weaver11 met een subtheme Nu wil ik graag overschakelen naar Weaver xtreme Kan ik dat ongestraft wisselen zonder dat ik het sub theme aantast? of ga ik eerst in een subdomein alles opzetten?

  • @Carla: Meestal geeft het upgraden van een gratis thema naar de pro versie niet veel problemen. Je kunt ook eerst een preview doen voor je het thema activeert om te zien of e.a. nog goed blijft staan.

   Je zult wel altijd moeten kijken of je menu en je widgets ook na de omzetting nog goed blijven of dat je die opnieuw moet activeren.

   Een child / subtheme verwijst normaal gesproken naar een basis thema, het kan dus zijn dat die opnieuw opgezet moet worden als je overschakelt naar Weaver Xtreme, zorgt dus altijd dat je een goede back-up hebt van je database en je bestanden!

 41. Ben beginnend bouwer van website. Heb plugin EWWW image optimizer geinstalleerd.
  Zegt nu dat exec functie is uitgeschakeld. Hoe schakel ik deze in. Ik gebruik het thema 2013 groen.
  Heb via ftp al getracht te zoeken in de zgn php.ini file. Kan deze echter niet vinden.
  Dit geld tevens voor de file footer.php om de tekst “Ondersteund door WordPress” uit te schakelen.

  Ik ga er vanuit dat ik iets verkeerd doe, maar wat?

Wat zijn jouw gedachten?

*