WordPress Cms verhuist naar een nieuw Domein en Hosting Provider

Op dit moment is de eerste fase van de verhuizing van de site voltooid.
De site was eerst bereikbaar onder een subdomain http://wordpress-cms-hummerbie.nl en is nu te vinden op https://wpsitebouw.nl. Die oude URL wordt nu automatisch doorgelinkt naar deze nieuwe site.

Hieronder kun je lezen waarom ik de site verhuis hebt, maar jij ben waarschijnlijk op zoek naar:

Hoe verhuis je een WordPress website

Advertentie

WordPress verhuizen

Dat deze site verhuisd is heeft twee redenen:
– Ik wilde een betere en makkelijker te onthouden domein naam, en ik denk dat die optie wel gelukt is.
– Ik wil deze nieuwe webhosting provider (Vimexx.nl) proberen om te zien of die sneller is dan de provider die ik op dit moment gebruik voor mijn andere sites.

Over hoe je nu een WordPress site zo verhuist zal ik een aparte pagina / post schrijven. (Lees hier Hoe je een WordPress site verhuist)

De verhuizing heb ik gelijk aangegrepen om een paar zaken te veranderen zoals een nieuwe layout van de site: Corporate Theme van StudioPress.

Ook komen er nog wat wijzigingen in de structuur zodat je makkelijker kunt vinden wat je op dat moment zoekt voor de bouw en onderhoud van je WordPress website.

Ik hoop natuurlijk dat dit een waardevolle bron voor je wordt zodat je met veel plezier aan je eigen blog of website kunt werken.

P.s. Er moet nog wel een en ander gebeuren op deze site zoals meer pagina’s en het verbeteren / wijzigen van de gebruikte afbeeldingen. Een en ander zal in de komen weken gaan gebeuren. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe zaken, schrijf je dan voor die updates op de homepage.

WordPress Website Verhuizen

Comments

 1. Marcel Macasso zegt

  Sorry hoor maar wat een website. Zit verdomme 10 minuten te zoeken naar informatie waar je het wel over hebt, maar waar niets over te vinden is.

  Ik zou maar eens wat doen aan usability, want dit gaat nergens over.

  En normaal doe ik dit nooit

 2. Waar kan ik toch terecht met echte vragen over wordpress. Ik heb nu een probleem; sinds gisteren verschijnen mijn foto en blogtekst niet meer op de homepage; alleen de titel en: ‘meer.’ Ik vind dit heel vervelend! wat moet ik doen?
  Marij

 3. @Marij: Heb je toevallig een update van WordPress, je Theme of een Plugin gedaan?

  Bij dergelijke problemen zijn er twee stappen die je kunt proberen om de oorzaak te achterhalen:
  1. Alle Plugins die je nu gebruikt uitschakelen en kijken of dan het probleem opgelost is, daarna de plugins weer een voor een inschakelen en kijken wanneer het probleem zich weer voordoet.

  2. De site voorlopig even terugzetten op de default Theme om te zien of dat nog steeds goed werkt.

  Je kunt me de URL van je site ook sturen via de contact pagina https://wpsitebouw.nl/contact.html zodat ik wellicht kan zien waar e.a. fout gaat. Het kan zijn dan ik je daarna om de inloggegevens vraag van een beheerders account.

 4. @marij: Op je wordpress.com blog heb je waarschijnlijk de More knop gebruikt aan het begin van je post, controlleer dat en verwijder die (je kun hem ook uit je html code halen).

 5. Dank, Herbert! Geweldig!

Wat zijn jouw gedachten?

*