WordPress Installatie Super Eenvoudig met Installatron

Ik ben met een nieuwe website begonnen http://favoclips.nl en voor de installatie heb ik gebruik gemaakt van het Installatron scripts van mijn domein hosting Click Here basis hosting is prima om mee te beginnen, prijzen per jaar)

Zeker als je niet met Databases en FTP aan de gang wilt en direct wilt gaan werken met WordPress is dit een uitstekende optie waarbij je binnen 10 tot 15 minuten je WordPress site start klaar hebt.

Hieronder de stappen die ik gevolgd heb. Klik op de afbeeldingen voor een grootte versie!

Advertentie

Stap 1:  je domeinnaam en hosting registreren en wachten tot deze actief is, meestal is dat al na een uurtje. Ja ziet dan onderstaande pagina.

Je nieuwe domein is actief

Stap 2: Inloggen op je controle paneel (toegang gegevens krijg je via email) en kies onderaan je scherm voor Installatron Script Installer

Stap 3: Kies uit alle opties voor WordPress om te installeren

Selecteer WordPress om te installeren

Stap 4: Kies na de selectie voor Installeer deze applicatie omdat we een nieuwe installatie doen.

Kies Installeer deze applicatie

Stap 5:  Selecteer het domein waar je de installatie voor wilt doen. Je hebt hier de keuze om te kiezen voor www. ervoor of zonder www. Je kunt hier ook wijzijgen of je de installatie in een submap wilt doen of direct in de root. Standaard staat het pad op wordpress, maar ik gebruik liever cms, wil jet direct in de root, verwijder dan wordpress uit het pad veld.

Selecteer het Domein en de Map voor de Installatie

 

Stap 6: Selecteer uiteraard de laatste versie en klik volgende…

Kies de Meest recente versie voor de installatie

 

Stap 7:  Laat voor je eigen gemak de database instellingen automatisch beheren, maar je kunt ook voor handmatig kiezen en zelf de diverse opties invullen.

Laat Installatron de database beheren

Stap 8: Wijzig je inlognaam naar iets anders dan admin en zorg dat je het wachtwoord kopieert. Wijzig ook de Website naam naar je eigen idee. Je kunt hier ook kiezen voor een Engelstalige installatie als je een .com site in het Engels wilt beginnen.

Wijzig de basis inlognaam admin en de sitenaam

Stap 9: Klik door op de volgende scherm tot je de installatie voortgang ziet en wacht dan tot die klaar is.

Wacht tot de installatie afgerond is...

Na de installatie krijg je nog een overzicht scherm met alle technisch gegevens, maak daar voor jezelf een kopie van.

Stap 10:  Hier moet je even via FTP naar je website toe, of via de filemanager in je controlpanel omdat we het bestand index.html willen verwijderen en de .htaccess bestanden en de index.php naar de root kopieren en aanpassen. zie ook https://wpsitebouw.nl/wordpress-verplaatsen-van-map-naar-hoofdmap/

Zorg dat je instellingen goed staan voor je site toegang

Bij de algemene instellingen wijzig je dan het Adres van deze site (URL) zodat het /cms deel weg is.

Belangrijk! Vergeet niet om je Privacy Instellingen aan te passen zodat de zoekmachine je site kunnen bezoeken.

Klaar! Als alles goed gegaan is heb je nu de installatie afgerond en kun je inloggen op je eigen WordPress website!

Je nieuwe WordPress website is klaar voor gebruik

En ja… nu begint het echte werk pas… een thema kiezen, plugins installeren en inhoud schrijven.

Tip: Gebruik de WordPress na Installatie Checklist om je site een vliegende start te geven.

Comments

 1. Patrick Kwast zegt

  Beste Herbert,

  Interessant stukje. Ik heb reeds een site via WordPress (laten maken).
  Omdat ik nog een aantal andere concepten in mijn gedachten heb die ook via internet uitgevoerd moeten worden wil ik een site zelf proberen te maken.
  Het moet een affiliate website worden. Zoiets als dagaanbieding.net.

  Ik hoop dat ik het goed kan gebruiken!
  Als ik het voor elkaar heb gekregen dan laat ik zeker nog wat van je horen!

  Oh ja, hoe zit het met de SEO die standaard in WordPress zit verwerkt? Moet je nog veel aanpassingen doen om goed te scoren in de zoekmachines?

  Mvgr.

  Patrick Kwast

 2. Op dezelfde manier heb ik wp 3.2.1 geïnstalleerd, maar upgraden naar 3.4.2 werkt niet automatisch.
  Ik wou het handmatig doen daarom volgende ik je stappen in het pdf document, maar je mappenstructuur is anders dan die van mij.
  De handleiding van hostnet heb ik gevolgd, maar zonder resultaat.
  Ik heb mijn wp (3.4.2) mappen en bestanden geplaatst in een nieuw map die ik zelf gemaakt heb en heet mijndomein-voorbeeld.nl. Deze bevind zich in de map httpdocs. Toch weet ik niet hoe ik toegang krijg tot mijn nieuwe wp-login. (die van wp3.4.2)

  De toegang tot versie 3.2.1 heb ik wel via mijndomein-voorbeeld/wordpress. Ik kan hier dus wel inloggen, maar de map wordpress (3.2.1) is niet zichtbaar voor mij via ftp.

  wp-config.php heb ik handmatig aangepast en naar de server verplaatst.
  DB heb ik ook op de server gemaakt.

  Als ik naar mijn website ga en type ik http://www.mijndomein-voorbeeld.nl , zie ik het volgende:

  Error occurred: 403 – forbidden
  Apache Server at: s10831.cp.hostnet.nl

  Ik kan nu niet verder omdat ik niet weet ik moet doen.

  • @Jan: Hostnet werkt anders dan de meeste website hosting providers, kijk eens op de pagina https://www.hostnet.nl/website/wordpress-weblog en dan onderaan bij de veelgestelde vragen.

   Hoe kan ik mijn WordPress installatie upgraden naar een nieuwere versie? en Waarom kan ik de installatiebestanden van WordPress niet zien via FTP?

   Het lijkt er dus op dat je bij Hostnet.nl je WordPress het beste kunt updaten via het Control panel waarmee je de installatie gedaan hebt.

   Wat betreft je submap, probeer eens je hoofd domein en daarachter direct /mijndomein-voorbeeld.nl dus bijvoorbeeld http://www.example.com/mijndomein-voorbeeld.nl/wordpress. Je kunt niet zomaar een domeinnaam zelf aanmaken, daar is echt een domein registratie voor nodig. Je kunt WordPress in jouw geval dus het beste upgraden via het Hostnet.nl controle paneel.
   Let wel op dat ze een nieuwe versie eerst vrij moeten geven.

   • 1. De knop “upgraden” is uitgeschakeld en werkt niet. Updaten via Control panel kan daarom niet.
    2. Ik maak geen eigen domeinnaam, maar een eigen map binnen httpdocs.

    In hun handleiding staat het volgende:
    =======
    “Vervolgens dubbelklikt u op de map httpdocs. Vervolgens klikt u op de map van uw domeinnaam (bijvoorbeeld: example.com). In deze map dient u uw websitebestanden te plaatsen, zodat deze op internet te zien zullen zijn.”
    http://helpdesk.hostnet.nl/uploaden-filezilla.html
    =====

    Onder httpdocs zie ik geen map van mijn domeinnaam, daarom heb ik een nieuwe gemaakt met de naam example.com (dit is alleen een voorbeeld en geen echte naam)

 3. WordPress 3.4.1 heb ik nu automatisch geïnstalleerd, nadat ik de oude versie 3.2.1 verwijderd heb. Deze nieuwe versie staat onder de map httpdocs/siteapps/765…. /
  De http://www.example.nl/wordpress toont nu wel Hello world.

  Op mijn pc heb ik versie 3.4.2 en deze heb ik geplaatst naar de server onder de map: httpdocs/webspace/example.nl/
  Volgens de handleiding van hostnet moet ik mijn website plaatsen in de map example.nl.
  Citaat:
  “Vervolgens dubbelklikt u op de map httpdocs. Vervolgens klikt u op de map van uw domeinnaam (bijvoorbeeld: example.com). In deze map dient u uw websitebestanden te plaatsen, zodat deze op internet te zien zullen zijn.”

  Dit heb ik gedaan, maar ik zie alleen dit :

  “Error occurred: 403 – forbidden
  ________________________________________
  Apache Server at: s10831.cp.hostnet.nl

  Heb je enig idee hoe dit komt?

  • @jan: de echte naam van example.nl is die ook als domein geregistreerd? Of probeer je als subdomein op te nemen?
   Ik je informatie hierboven heb je de wordpress installatie gedaan in de map httpdocs/webspace/example.nl volgens de gegevens hierboven zou dat echter in de map httpdocs/example.com moeten zijn.

   • De map heeft dezelfde naam als het domein dat ik geregistreerd heb. Ik heb geen subdomein.

    In mijn bericht hierboven staat een fout. WP mappen staat in /webspace/httpdocs/example.nl /
    (dus geen /httpdocs/webspace/example.nl )

 4. Hoi Herbert janIk heb wordpress via ftp overgezet is allemaal gelukt ook de index html verwijdert als ik nu de site opzet moet in database invullen en zo ,maar weet niet waar ik die moet zoeken.Gr.hans

  • @Hans: Het ligt aan je hosting provider of je de database, database gebruiker en wachtwoord zelf kunt aanmaken via een controle paneel. Mocht dat niet kunnen of te complex voor je zijn, dan bij de helpdesk navragen of zijn dat voor je kunnen doen. Of kijk bij de eerste mail over je account of daar al informatie instaat over het gebruik van MySql databases.

Trackbacks

 1. […] Tip: Ben je niet zo technisch en wil je snel aan de gang? Kies dan voor Een WordPress installatie met Installatron […]

 2. […] technisch wordt! Veel WordPress hosting aanbieders hebben speciale scripts die je kunnen helpen om snel en zonder veel technische kennis te beginnen met je eigen WordPress website. Geschreven door WordPress Basis Blogger Reageer Onderwerp: WordPress […]

Wat zijn jouw gedachten?

*