Zoekmachine Optimalisatie Plugins

Op deze pagina vind je de meest belangrijke Plugins voor Zoekmachine Optimalisatie, ieder met een korte beschrijving, download link en reden van toepassing.

Uitleg en gebruik van de betreffende plugin zal door de blog heen gebeuren onder de categorie WordPress SEO Plugins.

Voor de beste zoekmachine vriendelijke URLs adviseer ik om Permalink optie “Custom” te gebruiken met daarin /%postname%/ dat je de kortste links geeft met je titel met keywords daarin.
Natuurlijk niet vergeten om je .htaccess bestand ook te activeren en/of aan te passen.

Advertentie

Headspace2

Deze plugin zorgt ervoor dat je verschillende opties krijgt voor je zoekmachine optimalisatie, zoals Titels herschrijven, Metag descriptions zelf of automatisch toevoegt aan je posts en ook, de wat minder belangrijke meta tag Keywords.

Download: SEO for your WordPress Blog

Reden: Geeft je automatisch description tags, maar je kunt ze natuurlijk altijd beter zelf schrijven, maar de plugin zet ze keurig voor je in je broncode.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om extra index en no-index tags te plaatsen om “Tag” pagina’s, “Rubrieken” pagina’s en meer om duplicate content te voorkomen.

Let wel op: Zorg dat de header van je WordPress template de juiste code gebruikt voor je titel optie, met deze <title><?php wp_title (); ?><title> werkt het zo goed als altijd…

Robots Meta

Deze plugin van Joost de Valk voorkomt een hoop duplicate content problemen en geeft je ook nog de mogelijkheid om per post os pagina aan te geven of het een NoIndex, NoFollow of anders moet worden.

Download: Robots Meta , zit nu in Yoast SEO

Website Structuur!

Dit is geen plugin… maar extreem belangrijk!

Google en andere zoekmachine’s proberen een website zo te classificeren dat bij zoekopdrachten de meest relevante resultaten als eerst naar voren komen.

Een manier waarop ze dat doe is door rekening te houden met de totale website en de onderwerpen die erin behandeld worden.

Bijvoorbeeld een website die onderwerp bespreekt zoals WordPress, Car Design en Mobiele telefoons is wat minder duidelijk te plaatsen dan een die onderwerpen heeft als WordPress, WP Themes, WP Plugins en WordPress CMS.
De laatste gaat vrijwel zeker alleen over WordPress en zal relevanter zijn voor mensen die zoeken met de term WordPress….
Hoe ben jij ook al weer hier gekomen?…

De officiële Engelse term is LSI, dat staat voor Latent Semantical Indexing, maar om het makkelijk te houden, het gaat om gerelateerde termen.