WordPress Revisies in WordPress versie 3.6

Binnenkort komt WordPress 3.6 eraan, de Release Candidate is nu vrijgegeven en kan gedownload worden.  Een van de gewijzigde functies is het WordPress Revisies systeem. Dat beschrijf ik hieronder.

De release candidate is prima om mee te testen, je kunt hem echter beter nog niet inzetten op een Live website! Er kunnen nog wat bugs in zitten die eerst opgelost moeten worden.

WordPress Revisies

Veel mensen weten niet eens dat er revisies bijgehouden worden van de wijzigingen die je doet nadat je een bericht geschreven hebt. Ook versie 3.5 heeft die functie.

Advertentie

WordPress bewaard je berichten via de autosave functie iedere twee minuten. Je kunt dus altijd nog die versie van 10 minuten terug zien.

Je kunt die revisies zichtbaar bij het bewerken van je bericht via de scherminstelling opties rechts boven in je dashboard balk.

WordPress revisies laten zien

Aanvinken WordPress revisies laten zien

Als je die Revisies optie aanvinkt, dan kun je onderaan je scherm de diverse versies zien.

overzicht-revisies

Klik je nu een van die versies (revisies) aan, dan krijg je de verschillen te zien.

De wijzigingen worden apart getoond voor je gemak.

WordPress Revisies bekijken

Klik om te vergroten

Boven die verschillen zit nu een schuifbalk, daarmee kun je ook de eerdere versies bekijken.

revisie-balk

Mocht je dus ooit terug willen naar een eerdere versie dan kan dat heel makkelijk.

WordPress Revisies Beperken en Opschonen

Nu kan het zomaar zijn dat je een hele hoop revisies hebt van een bericht of een pagina. Natuurlijk heel leuk, maar het weegt natuurlijk wel mee in je database. Die database houdt ook als die versie bij, ook al worden het er 100 of meer…

Ik beperk het aantal revisies liever tot 5 of 10, afhankelijk van de site waar ik aan werk.

Je kunt het aantal revisies beperken in je wp-config.php bestand, maar dat is voor veel mensen niet ideaal. Daarvoor in de plaats kun je de plugin Revision Control gebruiken. Met die plugin kun je instellen hoeveel versies je van een bericht of pagina wilt bewaren.

WordPress Revisies Verwijderen

Als je al veel langer schrijft en je blog berichten en pagina’s regelmatig corrigeert, dan heb je een hoop ballast in je database.

Het is uiteraard goed om het database regelmatig te optimaliseren, maar het verwijderen van oude revisies is dan een extra taak.

Met de plugin WP-Optimze kun je die maandelijkse taak makkelijk uitvoeren.

WordPress Revisions Opschonen

Vink de opties aan die je wilt uitvoeren en klik op Process. De opschoning gebeurt dan direct. Zorg er wel voor dat je altijd een recente back-up van de database hebt!

De nieuwe revisie beheer versie is een stuk sneller en makkelijk dan de oude versie, maar beperk het aantal WordPress revisies om de site snel te houden.

Wat zijn jouw gedachten?

*