WordPress Sitemap voor Bezoekers Maken

Advertentie
Een WordPress sitemap pagina voor je bezoekers maken is een goed idee om een duidelijk en volledig overzicht van je site inhoud te geven. Zoekmachine’s zoals Google, Bing en Yahoo vinden die pagina’s ook fijn om dezelfde reden.

In mijn overzicht van WordPress plugins staat dan ook de plugin PS Auto Sitemap die het heel makkelijk maakt om altijd automatisch een up-to-date site overzicht te maken. Zie bijvoorbeeld de pagina voor deze site. WP Sitebouw Sitemap.

WordPress Sitemap Plugin

Maar hoe zet je nu zo’n Sitemap pagina snel online?

Je begin met de installatie van de PS Auto Sitemap plugin via Plugins -> Nieuwe Plugin -> Zoeken en dan PS Auto Sitemap invoeren.

Advertentie

Je ziet dan de informatie van de plugin, klikt op installeren en daarna op activeren.

PS Auto Sitemap Plugin toevoegen

Na het activeren moet je nog twee stappen doen:

  • Een sitemap pagina maken met de juiste code
  • Bij de instelling van de PS Auto sitemap plugin het ID van de nieuwe pagina invoeren.

Je gaat daarvoor eerst naar Instellingen – > PS Auto Sitemap en kopieer daar de code die helemaal onderin het scherm staat.

Ga nu naar Pagina’s -> Nieuwe Pagina en geef de pagina titel op, plak dan de code in het “Tekst” scherm. Sla de pagina op en noteer het post= nummer. Dit nummer is het ID dat je zo nodig hebt.

WordPress Sitemap Pagina Maken

Ga weer naar Instellingen -> PS Auto Sitemap en voor daar het nummer in bij PostID of the sitemap en sla de instellingen op.

PS Auto Sitemap setting

Je kunt nu de sitemap pagina bekijken en je zult zien dat alles er keurig op staat.

PS Auto Sitemap Extra Instellingen

Als de sitemap pagina naar jouw idee prima is, dan kun je de instellingen zo laten en de pagina aan een van je menu’s toevoegen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je bepaalde zaken niet in de sitemap wilt hebben voor wat voor reden dan ook. Dan kun je bij de instellingen opgeven wat je wilt uitzonderen (Excluden).

Je kunt een of meer categorie ID’s invoeren, of PostID’s en je kunt instellen hoe diep je links wilt laten zien.

PS Auto Sitemap settings uitgebreid

Probeer de opties, bekijk het resultaat en stel ze zo in dat het voor jou en je bezoekers een goed overzicht van je site geeft.

Sitemap Pagina Opmaak

PS Auto Sitemap heeft ook een optie waarmee je een bepaalde opmaak stijl kunt selecteren (Select style) waar je via een drop-down keuze menu een bepaalde stijl kunt kiezen.

PS Auto Sitemap style keuze

De optie no style is standaard en zal de standaard links en lijst opmaak van je thema gebruiken.

WP Sitebouw Basis Sitemap Opmaak

Daarnaast vindt ik persoonlijk ook de Simple opmaak wel aardig.

WP Sitebouw Simple Sitemap Opmaak

Er zitten echter ook stijl opties bij die ik zeker voor mijn sites niet zou gebruiken, maar misschien zijn ze juist prima voor jouw website.

WP Sitebouw Lelijke Sitemap Opmaak

Zoals gezegd is een sitemap pagina een goed idee om te maken en je bezoekers zullen er zeker plezier van beleven.

Voor jou is het gebruik van de PS Auto Sitemap plugin super handig omdat die automatisch nieuwe berichten en pagina’s direct opneemt in je Sitemap pagina. Een keer inrichten dus en je hebt er geen omkijken meer naar.

Wat zijn jouw gedachten?

*