Gratis WordPress Themes

De beste bron voor gratis WordPress themes is de officiële locatie van WordPress zelf http://wordpress.org/extend/themes/ waar een enorme keuze is uit zeer diverse stijlen.

Om een theme te vinden die bij jouw site past en die je zelf ook leuk vindt kun je het beste gebruik maken van de uitgebreide filter mogelijkheid.

Daarbij kun je filteren op kleur,aantal kollomen,vast of flexibele breedte,extra functies en zelf speciale onderwerp filters zoals vakantie, foto blogs en seizoenen.

Advertentie

Door de grote verscheidenheid aan scherm resoluties en de verschillen tussen normale en breedbeeld monitoren is de keuze voor flexibele breedte niet optimaal te noemen. Hieronder kun je het probleem zien dat ontstaat met flexible breedtes.

De schermindeling die zo mooi was op uw eigen 1024 x 768 scherm breekt volledig op een hoge resolutie breedbeeld scherm en teksten worden moeilijk leesbaar door de vreemde regel indelingen. Denk daaraan als je een theme voor je site gaat kiezen.

WordPress website themes

Als je echt gaat voor een min of meer “statische” website met je WordPress installatie dan is de beste keuze een twee of drie koloms layout. Daarbij kun je namelijk heel makkelijk je navigatie menu plaatsen in de zijmenu’s van je Theme.

Wil je een combinatie maken van website en blog dan kun je zelfs denken aan je hoofdmenu met pagina’s links en de berichten en blog opties zoals rubriek indeling, tagcloud en kalender in het rechter menu. En dat is nu juist het leuke van Themes met WordPress, bevalt het niet? dan kies je gewoon een ander zonder dat de inhoud van je site verloren gaat!

Naast de standaard locatie voor WordPress Themes kun je ook in Google is zoeken naar Free WordPress Themes en zul je zeker websites tegenkomen zoals:

http://topwpthemes.com/
http://wphacks.com/best-magazine-style-wordpress-themes/
http://techpp.com/2009/02/19/27-stunning-yet-free-premium-wordpress-magazine-news-themes/

Voordeel van de themes die je hier vind, zoals het voorbeeld hieronder is dat het zeker geen super veel gebruikte theme zal zijn, maar er kan ook een nadeel zitten aan dergelijke themes.

Gratis WordPress Themes

Een van de grootste nadelen vind ik dat er veelal weinig uitleg is over het gebruik van de verschillende mogelijkheden van een dergelijke theme of, en dat kan nog veel vervelender zijn, speciale “sponsor” links in de voettekst die je niet mag verwijderen.
Dan kan het natuurlijk voorkomen dat in je anti-gok site er ineens in de voettekst een link naar een online casino staat … controleer dus altijd wat er in de voettekst gebeurt als je een dergelijke theme gaat gebruiken.

Comments

  1. Goede tips in dit artikel. Wij hebben zelf een (Nederlands talige) (100% gratis) theme ontwikkeld die we graag onder de aandacht willen brengen bij het Nederlandstalig publiek. Weet jij of de themes op wordpress.org ook worden geaccepteerd als die niet Engelstalig zijn? (er is voor zover ik zie geen taal filter…). Onze theme biedt (primeur in WP land voor zover ons bekend) o.a. front-end editing en custom pagina layouts. Ik hoor het graag, mvg, Gert-Jan

  2. Hi Gert-Jan kun je mij vertellen waar ik die nederlandstalige theme die jullie hebben ontwikkeld kan bekijken /downloaden?

  3. Hallo Piet. Ik kan in het commentaar hier geen linkjes plaatsen, maar als je zoekt op “Nexus Themes” in Google, en je volgt het eerst linkjes van Nexus themes, en je gaat vervolgens naar Themes en dan naar de webdesigner theme dan heb je ‘m. Na installatie kan je de taal op Nederlands zetten via de Site dashboard. Als je vragen hebt, stel je vraag dan gerust via Twitter of via onze site.

    • @Gert-Jan Bark, bedankt voor je snelle reactie, mooie theme’s en hierbij ook de direct koppeling naar jullie WordPress Webdesigner Theme. Wel goed om te weten dat je na installatie de taal op Nederlands kunt zetten! Ik ga hem zeker proberen :-)

Wat zijn jouw gedachten?

*