WordPress verhuizen naar een nieuwe site / Provider

Een tijd terug is deze site verhuist naar een andere provider en heeft daarbij ook een nieuwe domein naam gekregen. Nu is dat natuurlijk niet iets dat je iedere dag doet en moet doen, maar in dit geval was het zonder meer nodig.

De site was in eerste instantie opgezet als subdomein om alleen maar mee te bloggen, maar was intussen zover uitgegroeid dat een eigen domein gerechtvaardigd was. En daarnaast was dit een goede test voor een domein hosting dienst die ik wilde uit proberen zoals ik hier al schreef.

Intussen is gebleken dat het inderdaad een goed idee was, maar wat voor jullie belangrijker is, is hoe je dat nu doet, zo’n verhuizing…

Advertentie

Een WordPress Site Verhuizen

Om een WordPress site te verhuizen moet je een aantal zaken goed voorbereiden en de verhuizing zelf moet in de juiste volgorde gedaan worden.

De stappen hieronder zijn ook goed om je domeinnaam te veranderen, wil je alleen van provider wisselen, laat dan alleen de domeinnaam wijzigen achterwege…

Voorbereiding:

 • Als je een statistiek plugin gebruikt op je site, verwijder die dan inclusief alle data uit je database! De enorme hoeveelheid data die je daarmee verzamelt hebt kan later bij de import van je gegevens in je nieuwe database voor grote problemen zorgen.
 • Maak een backup van alle bestanden van je huidige site via FTP, je zult niet alles nodig hebben maar een volledige backup is nooit weg!
 • Maak een backup van je MySQL Database via het control panel van je hostingprovider, liefst via PHPmyAdmin en download die backup naaar de harde schijf van je PC.
MySQL export met PhpMyAdmin

Klik om te vergroten

Je nieuwe domein en hosting:

 • Zorg voor een nieuw domein en bijbehorende hosting met een MySQL Database
 • Installeer daar een schone nieuwe versie van WordPress via de normale installatie procedure, en gebruik daarbij dezelfde WordPress tabel naam als je oude site! Meestal zal die wp_ zijn. Dit is van belang in verband met de import die je later gaat doen.
 • Controleer of alles naar behoren werkt

De site overzetten

 • Kopieer alle bestanden van je oude site via FTP naar je nieuwe site, behalve je  wp-config.php bestand!! Tenslotte ga je nu naar een nieuwe database toe!
 • Via PHPMyAdmin moet je nu alle tabellen verwijderen uit de nieuwe database (Drop)
 • Importeer nu de backup van je oude MySQL database via de importfunctie van PHPMyAdmin.
WordPress mysql import met PhpMyAdmin

Klik om te vergroten

Na de import moet je nog wat wijzingen aanbrengen:

 • URL van je site in de tabel wp_options (of die met je eigen prefix) wijzigen naar de nieuwe domein URL

Verhuizing afronden

Nadat bovenstaande zaken gedaan zijn moet je nog een paar zaken rechtzetten:

 • Inloggen op je nieuwe site met je oude inlog gegevens! Tenslotte heb je nu weer je oude site terug :-)
 • Bij Instellingen -> Algemeen -> Adress van je WordPress site wijzigen
 • Plugins nalopen en indien noodzakelijk paden updaten naar de nieuwe URL (Bijvoorbeeld bij DB-Manager)
 • Controleren of de site en alle berichten goed te bereiken zijn en de layout klopt.
 • Installeer de plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/search-and-replace/ en zoek daarmee naar alle oude URLs en laat die wijzigen naar je nieuwe URL! Dit zorgt ervoor dat echt alle oude verwijzingen omgaan naar je nieuwe domein.

Als dat goed werk, dan kun je nu op de oude site een 301 redirect plaatsen in je .htaccess file zodat alle verkeer nu omgeleid wordt naar de nieuwe site.
Bijvoorbeeld:

redirect 301 / http://example.com

De  / zorgt ervoor dat alles door gestuurd wordt naar je nieuwe domein naam, in dit geval http://example.com

En natuurlijk direct een goede backup maken van je nieuwe site inclusief je database :-)…

Comments

 1. Lammert Jonkers zegt

  Hoe gaat het verhuizen dan van het ene sub-domein naar het andere bij dezelfde provider?

  Ik wil de inhoud van het subdomein http://www.wp.jonkersvanessen.nl, gemaakt met wordpress,verplaatsen naar http://www.cgcs.jonkersvanessen.nl, gemaakt met website baker. Betekent dit dat de inhoud van de database van http://www.cgcs.jonkersvanessen.nl verwijderd moet worden en gevuld met de andere inhoud?

  • help help help

   Ik moet regelmatig sites overzetten van mijn test server mooof.be naar de uiteindelijke server van de klant. Het lukt me gewoon niet. Ik doe alles mooi stap voor stap zoals hierboven beschreven maar telkens als ik alle stappen gevolgd heb dan krijg ik wanneer ik wil inloggen op de nieuwe server een blanco pagina. Ik kan gewoon niet aan deze stap: Bij Instellingen -> Algemeen -> Adress van je WordPress site wijzigen

   ik kom er redelijk wanhopig van….

   iemand enig idee?

   • @jurgen: Nadat je de databse geimporteerd hebt, ga dan naar je datbase beheer programma (meestal phpmyadmin) op de nieuwe site en zoek daar de tabel op wp_options (of iets wat je in de plaats van wp_ gedaan hebt :-)). In het eerste veld zie je daar de sitenaam staan, die moet je wijzigen naar je login pad, bijvoorbeeld http://www.example.com/cms/ als je dat gedaan hebt zou je in moeten kunnen loggen en het tweede veld, de site URL kunnen wijzigen.

    • @herbert. Helaas na lang sukkelen bleek een plugg inn de boosdoener te zijn; Alles was perfect zoals jij aangaf maar door de pluggin bleef ik hangen in het admin venster. TIP! verwijder via ftp de plugg inns en installeer ze later gewoon opnieuw!

  • Het verhuizen van het ene naar het andere sub-domein op dezelfde server is relatief makkelijk: je kunt in wp-config.php het adres van je site aanpassen.

   Na het uploaden naar de nieuwe locatie, pas je wp-config.php van de nieuwe installatie aan:

   define(‘WP_HOME’,’http://jouwnieuwesite.nl/’);
   define(‘WP_SITEURL’,’http://jouwnieuwesite.nl/wordpress/’);

   De URL’s van bijvoorbeeld je afbeeldingen (in je database) kloppen dan nog niet, maar dat is vrij eenvoudig op te lossen m.b.v. de plugin Search Regex.

   Alternatief is, dat je een export van je database maakt, deze aanpast en vervolgens in een nieuwe (db) importeert. Vergeet in dat geval niet de database-gegevens in wp-config.php aan te passen.

   • @Edde Beket: De methode die je beschrijft om de wp-config.php aan te passen werkt wel, maar zoals je aan algaf, mis je toch wat verwijzingen. Bovendien leg je dan de urls vast in je config file ipv in je database. De export en import van de database heeft dan mijn voorkeur.

    • Eens!
     Ik pas ook altijd de data van de oude database aan en begin met een schone installatie.

     Mooi moment trouwens ook om admin en wp_ te wijzigen. Die zijn best link. :-(

    • Vergeet ik nog te zeggen: met im- en export bedoelen we beiden vermoedelijk een sql-dump of een iets van myphpadmin en niet de import-functie van WordPress; die mist helaas nogal wat instellingen (widgets, theme instellingen, etc)

 2. @Lammert: Nee, de database van cgcs heeft een andere inhoud en structuur. WordPress heeft zijn eigen database of tabellen met zijn eigen table prefix (meestal wp_)

  Je kunt de wp site volledig opbouwen naast de cgcs site. Als je klaar bent, dan pas zet je de wp site over naar de andere submap. (afhankelijk van je opzet is het misschien voldoende om de mappen te hernoemen).

  De laatste stap is dan zoals beschreven, eerst in de wp_options tabel de nieuwe url invoeren, daarna inloggen en het blog adres wijzigen en de search en replace uit voeren.

 3. Ik ben benieuwd hoe het overzetten van een blog op wordpress.com naar een eigen domein gaat? Ik wil graag meer met mijn blog gaan doen, maar ben bang dat ik bezoekers – vooral mijn rss-abonnees – kwijtraak… Enige tips?

 4. @Marjolein: Ik heb net gekeken op je “Oude” Blog, en gezien dat je al gedaan hebt wat ik je zou adviseren! (Behalve dan je keuze voor Yourhosting)

  Je hebt keurig een “verhuisbericht” geplaatst met links erbij om het voor je lezers gemakkelijk te maken om mee te gaan.

  Ik denk dat de “Flow” van je RSS readers zeker mee zullen gaan! En eh, je hebt er weer een RSS reader bij…. je nieuwe Blog http://www.marjoleinsflow.nl/ heeft ook voor mij de nodige goede tips :-)

  Voor andere mensen die hetzelfde willen doen als Marjolien.
  Ik had daarover al een bericht geplaatst op http://handleiding.wordpress.com/2009/05/31/hoe-je-een-blog-van-wordpress-com-kunt-omzetten-naar-een-andere-blog/

 5. uitgever zegt

  Hoe kan ik van mijn huidige website een blog maken (bv. via wordpress)???

 6. Gustaaf de Man zegt

  Hoi Herbert,

  Ik mag deze week een verhuizing gaan doen en heb met interesse de stappen gelezen. De volgende stap: “Installeer daar een schone nieuwe versie van WordPress” in het proces begrijp ik niet.

  Met het kopieren van de oude wordpress site overschrijf je immers de schone installatie?

  Groet, Gustaaf de Man

 7. @Gustaaf: Het belangrijkste van de schone installatie is de koppeling met de nieuwe database. Door een nieuwe installatie te doen is je configuration.php file goed ingesteld en getest voordat je de verhuizing doet.

  Let op! De oude configuration.php niet meenemen naar de nieuwe site!

 8. @uitgever: Naast je huidige site kun je in een submap WordPress installeren en daar beginnen met bloggen. Je kunt ook de oude site daar in gaan namaken en later de met een paar simpele stappen die site als hoofd site instellen.
  Ik zal daar binnenkort een apart artikel over schrijven want er zijn meer mensen die dat vragen.

 9. Halo Herbert-Jan,
  dank voor je mooie uitleg.
  Ik heb de site http://www.oshorajneesh.nl/ verhuisd naar een andere server. Netjes MySQL backup naar de nieuwe server verplaatst. Oude wordpress over gezet. de Index pagina komt mooi op, maar alle links verwijzen naar ‘404 not found’ pagina’s.
  De back-end opent netjes en alle pagina’s zijn daar te vinden. Ik heb de ‘All in One SEO Pack’ plugin moeten uitschakelen want dit geeft nu errors. Een idee waarom?

  En het belangrijkste: Kun je me verder helpen met een tip om de verwijzingen weer in orde te krijgen?

  Bij voorbaat dank,
  Ishwara.

 10. @Ishwara: Controleer allereerst of je ook je .htaccess bestand meegenomen hebt of maak een nieuwe door bij de instellingen de permalinks opnieuw in the voeren als custom /%postname%/

  Je kunt de instelling eerst op de normale instelling zetten /?p=123 om te zien of die wel werken, als dat zo is dan de permalinks weer naar aangepast zetten.

 11. herbert-Jan,
  Dank je voor de tip. Na nog een poosje zoek en leeswerk is het voor elkaar.
  Ja, ik moest op de server zijn om daar in de public_html map een .htaccess aan te maken en daar een bestandje dat wordpress aangaf in te plaatsen. nu werkt het weer als vanouds.
  Nogmaals bedankt,

  Ishwara.

 12. Bedankt voor je heldere uitleg!

 13. @Marieke: Goed werk en ik ben blij dat je site goed verhuisd is. Veel plezier bij je nieuwe hosting.

 14. Hallo, ik heb alle stappen van de uitleg hierboven gedaan, maar mijn artikelen worden niet geplaatst?? Dit staat er veelal in beeld??

  Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/home/p24851/domains/onlinewebradio.net/public_html/wp-content/uploads/2011/01) is not within the allowed path(s): (/home/p25225/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/) in /home/p25225/domains/radionieuwtjes.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 2028

  Kan je mij misschien uitleggen hoe ik dit kan oplossen?
  Hetzelfde probleem heb ik met het uploaden van nieuwe plugin, dat werkt ook niet. Alvast bedankt.

 15. @Rene: Neem daarvoor even contact op met je Hosting Provider, want je moet even zeker weten je absolute pad is voor jouw website.
  Het lijkt erop dat in je installatie een harder verwijzing zit naar het oude pad van je vorige provider.

  Je kunt ook controleren of Instellingen -> Media en geen “volledig URL pas naar bestanden” ingevuld is. Dat zou ook nog kunnen verwijzen naar een oude installatie.

 16. Hallo,

  Je uitleg is helder, ik heb een paar lokale test runs gedaan met WampServer. Van de ene laptop naar de andere, de stappen zijn duidelijk.

  Alleen bij de Crystal Clear 1.2 Theme gaat het plaatje van de Header niet mee. da’s iets kleins en cosmetisch, zo online te regelen.

  Goede uitleg en goede ScreenDumps.

  Groet

  Zoran

 17. Een goeie tip als je database te groot is om te importeren!

  Ten eerste: Geweldig deze handleiding. Dank jullie wel! Ik heb er heel wat aan gehad. Ik had namelijk eerst alles op een proeflocatie gezet. Ik wilde namelijk eerst alles testen voordat ik de hele site ging veranderen.

  Ik wilde dus de database overzetten van de proeflocatie naar de rugby-site. Database was te groot. Het is 11,8 MB! Er staan ook 2 complete lustrum-boeken op. Het exporteren was geen probleem. Maar de SQL-file importeren in de nieuwe database was onmogelijk in phpMyAdmin.

  Je kan het oplossen door de SQL-file te importeren met behulp van bigdump.php.

  Is dat ook niet handig om te vermelden in deze handleiding? Ik denk namelijk dat het heel vaak voorkomt dat een SQL-file groter is dan 2 MB. Dat is namelijk het limiet in phpMyAdmin.

  Groetjes van Nancy

  • Hoi Nancy, Bedankt voor het compliment! Ik ben blij dat je er wat aan gehad hebt.

   Bedankt ook voor de tip met bigdump.php, (Bigdump Info)zeker de moeite waard!

   De upload limit wordt bepaald door een setting in php.ini op de server van je hosting provider, meestal staat die op 2 mb of 8 MB, op Domeinruimte.nl staat die zelfs op 40 MB!
   Waarschijlijk ben ik daarom nooit zelf tegen die limiet aangelopen :-)

   Mocht je dus wel tegen die limiet aanlopen, gebruik de tip van Nancy.

 18. Vraagje over de plugin ‘/search-and-replace/’. Ik durf deze niet zomaar te gebruiken, gezien de waarschuwingen die de plugin zelf geeft.
  Hoe kan ik deze gebruiken om oude URLs te laten wijzigen naar de nieuwe URL’s?

  • @Martin: Natuurlijk altijd eerst een goede backup maken van je database zodat je die weer snel terug kunt zetten. Met de Plugin kun je ook alleen een zoekactie doen, maar de search and replace werkt perfect.

   Op een van mijn sites ben ik overgestapt naar een nieuw domein en daarbij heb ik de zoekterm http://mijnseoblog.nl gebruikt en deze laten vervangen door http://seoblogger.nl en dat werkte zonder problemen en zorgde ervoor dat ook de afbeeldingen op de site keurig voorzien zijn van de juiste link.

   Een scherm afbeelding van die actie vindt je hier

 19. Beste,

  Ik heb het gedaan zoals jij zei, alleen heb nu een volgend probleem, ik heb eerst een website gebouwd op http://www.occasionimport.nl en deze later overgezet naar http://www.autoimport.nl. Alles werkt perfect, tenmiste aan de voorkant. Wanneer ik namelijk plugins wil installeren via de admin van Autoimport.nl werkt dit niet, echter als ik dan naar de admin ga van occasionimport.nl zie ik dat hij daar de plugin heeft geinstalleerd. Hoe kan dit?

  Alvast bedankt

 20. @Dave: Controleer bij Instellingen -> Algemeen of je bij WordPress-adres (URL) ook http://www.autoimport.nl heb staan.

  Het lijkt erop dat die verwijzing nog niet aangepast is.

 21. Anne-Mieke Mentink zegt

  Hallo!

  Oke ik ben a-technisch en ik snap er niks van :) Ik wil van een .wordpress.com adres naar een .nl adres. Nu heb ik begrepen dat ik eerst een domein moet reserveren? Maar ik weet helemaal niet welke nu de beste zijn. Ik wil nog steeds wordpress systeem kunnen gebruiken, dus alleen de sitenaam wil ik veranderen. Wat moet ik doen??

  • @Anne-Mieke: Ik ben een totale nitwit als het gaat om Make-Up, en daar ben jij zo te zien een specialist in :-)

   Terug naar je vraag: Je kunt gaan voor de site naam http://beautypalooza.nl/ die is nu nog vrij! Ga naar http://www.domeinruimte.nl en reserveer daar je domein naam en regel je hosting, met minimaal Prive + pakket. Totale kosten komen op ongeveer op 25 Euro per jaar.

   Je kunt daar je WordPress website bouwen volgens deze handleiding https://wpsitebouw.nl/pdf-wordpress-website-bouw-handleiding.html of je maakt gebruik van hun script die nog makkelijker werkt.

   Daarna ga je naar je WordPress.com site en kies je bij tools voor Export en selecteer je de opties die je over wilt zetten (berichten, pagina’s en reacties en wat je verder wilt.) dit levert je een speciaal bestand op dat je op je PC opslaat.
   De volgende stap is om bij je nieuwe site een import te doen -> Tools / Extra en dan import. Daarna heb je alles van je oude blog in je eigen site staan.

   Mocht je op enig moment hulp nodig hebben stuur me gerust een mail.

 22. Anne-Marie zegt

  welke plugin gebruik je voor deze mogelijkheid reactie plaatsen ‘Laat wat van je horen’.
  Ben benieuwd.

 23. ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt, thx voor deze uitleg

 24. @Eric: Graag gedaan, en na je permalinks aanpassing is je site ook prima in orde! Veel succes!

 25. Heb alle instellingen goed staan, zowel in de db als op de site zelf en toch wanneer ik een updat uitvoer of een plugin wil installeren dan komt ie niet op mijn nieuwe site te staan maar op mijn oude site, kan iemand mij vertellen hoe dit komt?

  Mvgr,
  Dave

 26. Wellicht is dit ook een goede tip voor degene die goedkoop en kwaliteit webhosting zoekt, http://bit.ly/hoz4mn al mijn websites draaien ook daar tot nu toe nog geen enkel problemen gekregen, en de support is uitstekend en snel!

 27. Bedankt voor de uitleg. Hel is allemaal gelukt .

 28. Hoi, heb eea gelezen maar kom er niet uit :(
  Ik heb een nieuwe DB aangemaakt en daar de site wordpress.studioplot.nl gemaakt. Nu wil ik graag de site hernoemen want mijn studio heet ‘studioplot.nl’, dus zonder wordpress ervoor. Ik heb mijn oude http://www.studioplot.nl map op server verwijderd en dacht dan verander ik gewoon de naam in WP settings. helaas. ben nu mn kopie-site aan het uploaden want ik kwam nergens meer in met wp-admin. Help?!

 29. @sinette: Download dde hele wordpress map en plaats een kopie ervan direct in de root (of in de supmap als je die gemaakt had. Zorg er wel voor dat je de subdomein verwijzijging die je aangemaakt hebt niet meer actief is!

  Controlleer via je phpmyadmin of de URL ook goed staat, anders kun je hem in de table wp_options corrigeren.

 30. echt lastig hoor ;(
  op mijn ftp (van mijn domein) staat een map ‘sites’ en daar stond de oude studioplot site in ; die heb ik verwijderd en een kopie van mn bureaublad nieuwe wordpress.studioplot site geupload. Als ik nu wil inloggen via http://www.wordpress.studioplot.nl/wp-login.php krijg ik wel een inlog venster maar als ik dan gegevens invul krijg ik te zien in URL:
  http://www.studioplot.nl/wp-login.php
  en in safari pagina:
  Not Found
  The requested URL /wp-login.php was not found on this server.
  Apache/2.2.9 (Debian) Server at http://www.studioplot.nl Port 80

  waar vind ik phpmyadmin en table wp_options?

 31. ik hebbem! Dank voor je tijd en reaktie!
  groet,

 32. Beste Herbert-Jan,

  Jij had een jaar geleden geschreven:
  Herbert-Jan van Dinther zegt:
  25 oktober 2010 op 7:37 pm
  @uitgever: Naast je huidige site kun je in een submap WordPress installeren en daar beginnen met bloggen. Je kunt ook de oude site daar in gaan namaken en later de met een paar simpele stappen die site als hoofd site instellen.
  Ik zal daar binnenkort een apart artikel over schrijven want er zijn meer mensen die dat vragen.

  Ben van plan binnenkort een nieuwe website te bouwen in wordpress, maar ondertussen moet de oude site gewoon blijven werken. Is het dan een optie om de nieuwe website op http://test.domein.nl te bouwen en dan later over te zetten op http://www.domein.nl ? Is dit de beste aanpak?

  Groet,
  Kenneth

 33. Hoi daar, bedankt voor de uitleg, ik heb het enkele malen gebruikt en tot nu toe met succes. Vandaag lukt het echter niet, misschien omdat ik koorts heb en dit eigenlijk nu niet zou moeten doen, maar ja…

  Ik heb alle stappen gevolgd, maar nu zie ik op de nieuwe site geen templates meer. Ikan ze in het CMS wel installeren (hoewel er geen afbeeldingen van de templates te zien zijn) maar hij geeft ze niet weer op de site.

  Ik heb de url in de wp_options nog gecheckt en die staat goed…

  enig idee?

  alvast bedankt!

 34. Bedankt voor de reactie Herbert-Jan. Ga het proberen! Groet, Kenneth

 35. Hallo Herbert-Jan,

  Ik wil het WordPress systeem van wordpresshulp.net naar wphulp.net verhuizen ivm de nieuwe regel dat je geen wordpress in je domein mag hebben. Tot nu toe hebt ik deze altijd ‘doorgestuurd’ naar wordpresshulp.net.

  Aangezien ik beide domeinnamen bij dezelfde host heb , kan ik ipv alles overzetten, de instellingen veranderen?

  Groeten,
  Marijn

  • @Marijn, Je zou kunnen beginnen met alleen het tweede veld bij de algemene instellingen te wijzigen. Je kunt dan gewoon ingelogd blijven en testen of het effect datgene is wat je wilt bereiken.
   Je blijft dan ook later nog inloggen op de wordpresshulp.net url. Het omzetten van de eerste url kan de nodige problemen geven!

   Persoonlijk zou ik daarom toch een complete conversie doen naar dat domein. Je zult dan ook alle afbeeldingen moeten verhuizen, maar met de WordPress export en import is dat ook simpel te doen.

 36. Nou, het punt is dat ik alle data op wordpresshulp.net wil houden aangezien ik dit domein voor ‘altijd’ heb, en wphulp.net niet. Ook heb ik wordpresshulp.net bij de host afgesloten, en wphulp.net bij een andere.

  Ik heb het bij de instellingen veranderd maar dit helpt niet …

  Ik heb wphulp.net gekoppeld aan wordpresshulp.net (parked link uit mijn hoofd). Dus volgens mij hoef ik alleen een 301 naar wphulp te doen, die vervolgens data gaat halen op wordpresshulp, maar domein wphulp laat zien … kan je het nog volgen ;-)?

  Alvast bedankt voor de hulp!

 37. Nee, ik gaf je direct de link naar wphulp.net, niet naar wordpresshulp.net. Als je naar wordpresshulp.net gaat, dan is het zo dat je niet doorgestuurd wordt naar wphulp.net, dus daar moet ik nog iets voor verzinnen ;)

  Leuk om te horen! Klik anders even op Vind ik leuk, Follow me of schrijf je in voor onze nieuwsbrief ;)

 38. Bedankt voor de heldere uitleg. Werkt als een zonnetje :-)

 39. ik ben er nu ook mee bezig.

  Maar ik begrijp niet wat je bedoeld met tabelnaam

  installeer daar een schone nieuwe versie van WordPress via de normale installatie procedure, en gebruik daarbij dezelfde WordPress tabel naam als je oude site! Meestal zal die wp_ zijn. Dit is van belang in verband met de import die je later gaat doen.

 40. Het is al duidelijk geworden Herbert Jan

  Ik wil je echt heel erg bedanken.

  Door jou is het mij gelukt om op 1 avond mijn wordpresssite naar een andere domeinnaam te verhuizen.

  Hulde voor deze man.

  Met vriendelijke groet,

  Peter

  Voormalig http://www.petervaneert.nl

 41. Ik heb ook meteen de privacy van de oude site anders ingesteld. De oude site met dezelfde content is nu niet meer vindbaar in google.

  Zodat google geen duplicate content ontdekt wat weer nadelig kan zijn voor de ranking van de site op het nieuwe domein.

  Groetjes Peter

  Nogmaals dank

 42. Je kunt ook controleren of Instellingen -> Media en geen “volledig URL pas naar bestanden” ingevuld is. Dat zou ook nog kunnen verwijzen naar een oude installatie.

  Mooi, dit was het enige voor mij wat nog aangepast moest worden.
  Tnx!

 43. MySQL retourneerde: Documentatie
  #1044 – Access denied for user ‘xxxxxx’@’%’ to database ‘xxxx_’

  ik krijg bovengenoemde melding.

  Wat gaat hier precies mis?

  • @Mark: Het lijkt erop dat je of een verkeerd wachtwoord voor de database ingegeven hebt, of de verkeerde gebruikersnaam om toegang te krijgen tot de MySQL Database. Zorg ook dat de gebruikersnaam die je wilt gebruiken inderdaad ook rechten heeft op die database.

   • Hoi Herbert-Jan,

    Ook ik krijg de melding zoals Mark hierboven beschrijft. Ik kom er alleen niet uit, zie hieronder de foutmelding.

    De volgende stappen heb ik doorlopen:

    1. nieuwe domein aangevraagd incl. nieuwe database
    2. backup bestanden en mappen oude site
    3. backup van de database van de oude site zoals aangegeven via export
    4. nieuwe schone wp install op de nieuwe site
    5. de installatie doorlopen en hier de NIEUWE databasegegevens ingevuld
    6. alle ‘oude’ bestanden en mappen vanaf de hdd via ftp gekopieerd naar de nieuwe installatie. BEHALVE wp-config.php

    Dan komt het probleem

    7. Ik verwijder alle TABELLEN binnen de nieuwe database. De database zelf blijft hier dus bestaan(?)
    8. Vervolgens probeer ik NIET ALLEEN DE OUDE TABELLEN maar de HELE DATABASE te importeren.
    9. Vervolgens krijg ik onderstaande melding:

    Hoop dat je hier iets mee kunt, bij voorbaat hartelijk dank voor het schrijven van de handleiding!

    __________________________________

    http://tinypic.com/r/qrbxh5/5

    Fout

    SQL-query:


    — Database: `md160003db199xxx`

    CREATE DATABASE `md160003db199xxx` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;

    MySQL retourneerde:

    #1044 – Access denied for user ‘md160003db211xxx’@’xxx.xx.0.0/xxx.xx0.0.0’ to database ‘md160003db199xxx’

    ____________________________________

    • @Frano: Heb je bij de oude sql database een export gedaan zodanig dat je een bestand kreeg met .sql als extensie? De import moet je dan kunnen doen door het importeren van dat bestand. Bij de foutmelding die je krijgt lijkt het erop dat je een procedure gebruikt waarbij een nieuwe database aangemaakt wordt en niet de inhoud van je tabellen geïmporteerd wordt.

     • Hoi Herbert Jan,

      Ik heb inderdaad netjes een .sql bestand geexporteerd waarmee het zou moeten lukken. Ik maak gebruik van ´mijndomein.nl´. Hier creeer je in hun backend/klantenpanel (dus op mijndomein.nl zelf) de database en kun je tevens allerlei andere instellingen wijzigen.

      De database (en user) zelf worden dus binnen mijndomein aangemaakt en krijgen een nieuwe unieke naam. Met deze data ga ik aan de slag met de ´schone´ nieuwe wp installatie op het nieuwe domein.

      Als ik vervolgens naar de phpmyadmin ga importeer ik de gehele database (die dus een andere naam heeft dan de zojuist aangemaakte). En ik importeer niet enkel de tabellen IN de nieuwe zojuist aangemaakte database op de nieuwe locatie.

      Enig idee?

     • @Frano: Je hoeft alleen de tabellen maar te importeren, daarmee krijg je de hele site terug inclusief de gebruikers en settings etc.

     • Hoi Hebert,

      Bedankt voor je reactie. Het is me inmiddels gelukt. Ik heb inderdaad de tabellen geëxporteerd (wordt wel gedownload als 1 file) en die geïmporteerd, dat loste het op. Daarna enkele instellingen goed gezet en de site functioneert.

      Echter heb ik wel nog 2 vragen:

      1. Er is (opeens vanzelf?) een .htaccess bestand verschenen met onderstaande code. Ik heb voordat dit gebeurde mijn eigen htacces file verwijderd aangezien deze problemen gaf. Is het nu de bedoeling dat ik in dit htaccess bestand de 301 redirect plaats en zo ja waar?

      # BEGIN WordPress

      RewriteEngine On
      RewriteBase /
      RewriteRule ^index\.php$ – [L]
      RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
      RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
      RewriteRule . /index.php [L]

      # END WordPress

      2. Nog een andere vraag. Ik heb de search en replace plugin gebruikt maar hierdoor onstond er een probleem met de afbeeldingen (zowel de afb. bron als de link hiernaartoe). Heb jij enig idee wat hier is gebeurd en of er verder nog andere (onzichtbare) zaken fout zijn gegaan die ik nu nog niet ben tegengekomen?

      Screenshot: http://tinypic.com/view.php?pic=21j6uqb&s=5

      Ik heb de juiste url nu handmatig bij al m’n afbeeldingen geplaatst.

      Alvast bedankt voor je reactie!

     • @Frano: Heel goed! Wat betreft het .htaccess bestand, je hebt waarschijnlijk bij de settings je Permalink opties gecontroleerd en bevestigd. Als je dat doet maakt WordPress zelf het juiste .htaccess bestand aan als dat mag volgens de rechten van de server waar je draait.

      Als van een oud domein naar een nieuwe domein gaat, dan stel je een 301 redirect in op de OUDE site, dus op je nieuwe site hoef je niets te doen.

      De afbeelding waar je naar linked krijg ik niet te zien dus als je die naar me kunt mailen? Contact formulier vindt je bovenaan het rechts in menu.

 44. Ik heb een wp omgeving verhuist naar een andere server, nu verwijst alleen de start pagina nog naar de oude server. Waar kan ik dat in de database aanpassen?

  • @Marcel, zoek in de database naar de tabel wp_options (of wat je zelf als prefix genomen hebt i.p.v. wp_). In het eerste veld vindt je de record site url. Mocht die al goed staan, controleer dan je wp-config.php bestand, mogelijk staat hij daar vast in vermeld.

 45. Yvonne Vrijhof zegt

  Het was de 1ste keer dat ik een wp site moest verhuizen, ik wist er geen eind aan. Maar toen ik gewoon stap voor stap jullie instructie ging volgen was het best wel makkelijk. Bedankt!

 46. hoi herbert jan

  vraag!

  ik heb alles verhuisd, maar ik kan de admin niet meer in van de nieuwe url.
  Waar het fout gaat is bij het punt waar jij aangeeft ftp je bestanden naar de nieuwe url. is dat alleen wp content of meer?

  is er een mogelijkheid waarin ik iets via de root kan veranderen?

  • @mercedes, heb je al geprobeerd of je in kunt loggen met wp-login.php achter de domein link?

   Heb je bij de verhuizing ook de oude wp-config.php meegenomen? In dat geval zul je die via ftp moeten download, de juiste gegevens van de nieuwe database ingeven en dat gewijzigde bestand weer moeten uploaden.

 47. Sylvia Maan zegt

  Na het verhuizen van een website die ik beheer van een hoofddomein naar een subdomein werkte het uploaden van bestanden (o.a. header, plaatjes) niet meer. De oplossing zat in ontbrekende informatie bij de stap ‘Verhuizing afronden’. Bij Instelling/Algemeen moet je erop letten dat je zowel de WordPress URL alsook Adres van deze site (URL) (twee velden onder elkaar) aanpast. En onder Instellingen/Media moet je het pad controleren op de nieuwe locatie waar je je bestanden naar upload.

  • @Sylvia Maan: Bedankt voor de extra informatie, bij het verhuizen van een site van subdomein naar een hoofddomein moet je inderdaad die URLs ook aanpassen, anders blijven de oude verwijzingen staan. Sommige plugins zoals wp-dbmanager kun je dan ook het beste verwijderen en opnieuw installeren omdat de juiste padverwijzingen niet meer kloppen, net zoals bij je theme en afbeelding locaties.
   De informatie hierboven is vooral gericht op verhuizingen van hoofddomein sites naar hoofddomein. Voor mensen die van subdomein naar hoofddomein willen is de informatie die je gaf een prima aanvulling!

 48. Jasper Tielen zegt

  Ik wil de huidige website gaan vervangen voor en wordpress website.
  Hoe kan ik dat het beste aanpakken want alle links die nu verwijzen naar http://www.jps-autosport.nl wel ik natuurlijk wel behouden natuurlijk.
  Tevens wil ik er een multi site netwerk van maken omdat ik meerdere websites wel vervangen voor wordpress.
  Iemand een goede tip?

  Bvd,

  Jasper

 49. JPS Autosport zegt

  Hoi,

  Bedankt voor deze info.
  Het verhuizen van onze autosport pagina is volgens mij goed gelukt

  Groet,

  jasper

 50. G de Graaf zegt

  Super bedankt voor de info. Ik heb http://www.ipod-aanbieding.com succesvol verhuisd naar http://www.ipod-aanbieding.nl nadat ik ook het .nl uit de quarantaine heb kunnen halen.

  Duidelijk uitgelegd allemaal hoor

 51. Hoi Herbert-Jan,

  Bedankt voor je reactie. Duidelijk. Wellicht dat je nog kunt aangeven waar ik deze 301 regel moet plaatsen in het voorbeeld wat ik hierboven geef (zoals mijn htaccess bestand er uit ziet).

  Voor wat betreft mijn 2e vraag: ik heb de afbeelding via een andere site geupload en opnieuw ingevoegd, zie hieronder. Lukt het nu wel deze te bekijken? Op de contactpagina zag ik nl. geen mogelijk tot het toevoegen van een bijlage.

  http://postimage.org/image/7tcknis9f/

  Zou het top vinden als je met bovenstaande 2 vragen nog even zou willen helpen.

  Bij voorbaat dank!

  • @Frano: Je geeft het probleem op de afbeelding zelf al aan, bij je search en resplace heb je waarschijnlijk een / te veel gegeven. Je zou een beperkte search en replate kunnen doen waarbij je http:/// vervangt door http://.

   Zoals al eerder gezegd, een 301 redirect komt op je oude domein te staan, die je dat op de site die nu actief is, dan gaat het fout.
   waar je de 301 in de .htaccess zet maakt niet zoveel uit, persoonlijk zet is ze het liefst op de laatste regel.
   standaard om een complete site door te linken is dan:
   Redirect 301 / http://www.example.com

 52. Goedemorgen Herbert-Jan,

  Bedankt voor de reactie. Ik heb bij de search en replace ‘supersiteje.nl’ vervangen door ‘maticmarketing.nl’. Dit weet ik zeker omdat bij de 2e optie van search en replace dit als suggestie werd gegeven zodat ik alleen maar met de pijltjestoetsen naar beneden hoefde te klikken zodat hij ‘automatisch’ werd ingevuld.

  De / te veel is denk ik niet de juiste verklaring aangezien ‘supersiteje.nl’ is verdwenen. De 3e / (slash) hoort daar gewoon te staan.

  Ik denk dat ‘supersiteje.nl’ op een of andere manier is gewist in plaats van vervangen door ‘maticmarketing.nl’?

  Nu is mijn vraag alleen: welke gevolgen heeft dit? Ik kan me voorstellen dat deze fout niet alleen de URL’s van de afbeeldingen behelst?

 53. Hoi Herbert-Jan,

  Bedankt voor de snelle reacties keer op keer, hebben me echt geholpen. De broken link checker heeft tot nu toe geen broken links gevonden dus ik denk dat dat wel goed zit. Verder is de site qua grootte ook te overzien waardoor dit een goed oefenprojectje was:). Nogmaals hartelijk dank voor de hulp!

 54. Hallo,

  hartelijk dank voor deze uitstekende howto, één opmerking echter: ik had wat problemen met de site aan de praat te krijgen ook al had ik al je stappen gevolgd. Gelukkig heb ik die kunnen oplossen door eenvoudig wp-config.php aan te passen naar de nieuwe login gegevens van de nieuwe (geïmporteerde) database en zo mee te copiëren. Alles werkt nu perfect!
  Hartelijk dank!!

 55. Hallo mensen,

  ik heb mijn verhuizing ook in gang gezet.
  Ik ga van 20-80-specialist.nl naar nieuw.20-80-specialist.

  over 2 weken gaat het nieuw weg en gebruik ik dus 20-80-specialist.nl
  Op dit moment gebruik ik een name server in Amerika en breng ik het naar NL in 1 hosting pakket.

  Maar helaas loopt het geheel nog niet vlekkeloos..
  Zoals je wellicht ziet op de nieuwe site komt er weinig overeen.
  Ik heb bovenstaande stappen uitgevoerd.

  Maar de widgets gaan niet mee. En wanneer ik nieuwe toevoeg dan verdwijnen deze weer direct..
  En zo ook mijn media biblotheek, hierin wordt nog de oude FTP link weer gegeven…
  Hoe ik dit kan veranderen kan ik maar niet uit komen.
  Ook mijn theme kan ik niet instellen, dit accepteert hij ook niet…

  Ik heb het gevoel dat ik mijn FTP gegevens aan moet passen, maar ik heb geen idee hoe dat moet, mijn nieuwe leverancier (internethost) bied dat niet aan. Maar dat moet in mijn ogen geen probleem zijn.

  mensen die ideeen hebben hoor ik graag ;)

  • @Jarco: Staat die nieuwe site bij een andere provider? In dat geval zou je bij de instellingen kunnen proberen om het tijdelijke toegangs IP address te gebruiken dat je van die provider gekregen hebt.
   Het lijkt erop dat je een probleem hebt omdat de dns servers naar twee verschillende server moeten verwijzen voor je hoofd domein. Je zou de nieuwe site beter op kunnen zetten in een submap bij je hudidige provider en later compleet verhuizen OF wachten en je huidige site dan verhuizen. Zorg wel dat je een goede backup van je bestanden en je database hebt!!

 56. Beste,

  Ik heb het stappenplan gevolgd en nu krijg ik dit:

  http://www.compacttractorcompany.com/

  Iemand enig idee wat ik verkeerd heb gedaan?

  • @Mels: Controlleer of in je uploads pad een vaste waarde staat die nog verwijst naar je oude account. Controleer dat ook in je wp-config.php bestand. Het lijker erop dat er in de database nog een of meer aanroepen staat naar je oude home/melslej50 in plaats van /home/compaud83.

 57. Bedankt voor je super heldere uitleg, dat veel beter is dan die op de Engelse WP codex, ondanks dat ik Engels veel beter begrijp dan Nederlands. Met jouw methode bestaan de twee versies van de site, -de test en de echte, nog steeds op ieder zijn eigen domein. Dat wilde ik juist maar in de WP codex was de stappenplan daarvoor veel ingewikkelder dan de jouwe.

  Verhuizing was van http://www.lisbethjveillat.eu naar http://www.BIBKunstschuur.nl

  Trouwens, de test site zit nog even op mijn eigen domein, het is dus niet mijn eigen website dat je daar te zien krijgt. Gaat wel binnenkort veranderen.

 58. Beste mensen,

  Ik heb een nieuwssite en wil deze verhuizen naar een grotere server.
  Ik heb de site al is eerder verhuisd met hulp van bigdump, maar nu krijg ik het niet voor elkaar.
  Inmiddels is de grote van mijn database dan ook wel 1 gb.
  Weet iemand hoe ik dit het beste kan doen nu?

  • @Paul, dat is wel een serieus grote database, ik zou daarvoor de betreffende hosting party voor raadplegen om dat buiten WordPress om te doen. Met de standaard opties zal die niet lukken.

   P.s. heb je de database wel al eens geoptimaliseerd? En vooral de spam opmerkingen verwijderen, die staan er erg veel bij de oudere berichten, bijvoorbeeld bij de berichten uit 2010!

   • @Herbert-Jan Ik neem je advies in acht en ga contact opnemen met mijn provider.

    Betreft de spam, die heb ik niet 100% zeker, elk bericht en reactie word dubbel gecontroleerd.

 59. Net als de meeste voorgangers vind ik de uitleg perfect en zou er niet veel mis kunnen gaan, helaas lukt het mij niet om de site werkend te krijgen op een andere server. De site is wel te benaderen maar de links werken niet en ik kom niet in het dashboard , krijg hiervoor wel een inlogscherm maar na inlog niets meer.
  Ik gebruik wordpress 3.5 en probeer de site te kopieren om het verhuizen te oefenen naar een gratis host (Byethost31.com), voor alle duidelijkheid, bij de instalatie hier gaat het dus fout
  Enig idee wat ik verkeerd doe?

 60. Wel laat, maar hoop dat je dit nog leest.

  Heb je bovenstaande lijst helemaal afgewerkt.

  Ik heb een website gemaakt die nu verplaatst moet worden naar haar eigen domein. Nu staat hij in http://www.example.nl/website. Dit moet dus worden http://www.nieuwewebsite.nl. Wat ik dus gedaan heb is het volgende. ftp,websitebackup gemaakt. via phpmyadmin backup gemaakt. op nieuwe domein wordpress installatie gedaan, ftp teruggezet behalve de nieuwe config bestand. database teruggezet, url veranderd in wp_options. Nu ga ik naar de nieuwe website, er staat alleen de home page, knoppen werken niet, de wp-admin gaat naar de oude inlog dus http://www.example.nl/website/wp-admin.

  Heb ook al geprobeerd alleen de content map te verplaatsten, dit werkt ook niet. Wat doe ik verkeerd?

  Een wanhopende Boelie

  • Opgelost!! Het .htaccess was de oorzaak deze verwees nog naar /website/index redirect en dit moet natuurlijk zijn /index. Deze oplossing mag de volgende dan meenemen!

   Boelie

 61. Hartelijk dank voor de uitleg. Het is helemaal super verlopen.

 62. Hi Herbert-Jan, Enig idee hoe ik mijn wordpress.com blog verhuis naar een .nl ?

 63. @Herbert-Jan bedankt voor de reactie over het verhuizen van mijn wordpress naar een .nl . Nog een laatste vraag, ik ben nog helemaal nieuw met deze ervaring. Al doende leert men zeggen ze, hetzelfde geld voor mij. Ik lees een hoop over database en dergelijke, maar eerlijk gezegd heb ik tot nu toe alles erop gezet via http://www.wordpress.com Geen enkel bestand of database heb ik geinstalleerd. Moet ik dit alles doen voor ik mijn wordpress overhuis naar een volledige eigen website? Alvast bedankt voor de eerder gezonden input.

 64. Mathijs Lemmers zegt

  Zo, dat was een avontuur…
  Veel spanning maar het is gelukt!
  Weet niet of mijn hart het aan kan om dit vaker te doen

 65. Super bedankt, dit heeft me goed geholpen.
  Alles werkt in 1x!! =)

 66. Bedankt, dit heeft met enorm geholpen!

 67. RENé Aleschus zegt

  Beste Herbert-Jan,

  Betreft verhuis bestaande site (livingstrawbale.funpic.de) naar nieuwe host (Versio). Wat ik tot nu toe heb gedaan is:
  -backup van database (export> zip)
  -backup WP site via FTP
  -backup database geïmporteerd in nieuwe MySQL, dit is gelukt!

  Mijn huidige WP site staat in release 3.5.1 . Ik heb geprobeerd deze te upgraden via de huidige hosting maar niet gelukt.
  Tevens was mijn vorige FTP volledig vast gelopen en heb nu Filezilla geïnstalleerd. Deze werkt zonder problemen.

  Vanaf hier hoe ga ik verder(stappen)? Omdat er op de nieuwe host een andere versie(3.8.1) WP beschikbaar is zal ik deze moeten gebruiken neem ik aan?

  Alvast dank
  Mvg René

  • @René Aleschus: Heb je bij je nieuwe hosting ook al een WordPress installatie gedaan? Als die staat en je hebt daarna je MySql database geimporteerd dan hoef je alleen, via FTP, de map volledige map /wp-content over te zetten naar je nieuwe hosting. In die map zitten al je plugins en je thema’s en normaal ook je afbeeldingen.

   Als je bij je oude hosting nog de update wilt dan, dan moet dat gefaseerd gebeuren via FTP updates. Je gaat dan eerst van 3.5.1 naar 3.6, dan naar 3.7 en als laatste 3.8. Na iedere upload log je opnieuw in bij je WordPress website, dan worden de nodige MySql database tabellen aangepast.

   Oude versies van WordPress vindt je op https://codex.wordpress.org/WordPress_Versions

 68. Na veel moeite is het mij eindelijk gelukt om mijn website back-up naar mijn local host te verhuizen dankzij de goede uitleg op deze site. ik wou dit graag doen om te kijken of mijn back-up volledig was en of het mij zelf lukte om deze terug te zetten. Het verhuizen is dus gelukt met uw hulp. maar mijn vraag is nu: als er iets verkeerd gaat op mijn wordpress site kan ik dan op deze zelfde manier mijn back-up terugzetten? (dus alles wissen uit ftp en database, wordpress installeren, database terugzetten (met of zonder wp-config.php?) en vervolgens de database?) Alvast bedankt

 69. Beste Herbert-Jan,

  Ten eerste wil ik je bedanken voor je mooie site en duidelijke uitleg in ‘jip & janneke taal’ mijn complimenten!!! Zoals misschien al verwacht;) hier mijn vraag…

  Ik moet een oude joomla site (bv. http://www.website.nl) gaan vervangen voor een totaal vernieuwde wordpress site met dezelfde domeinnaam via dezelfde hostingpartij. Nu is deze wordpress website klaar en heeft als url http://www.website.nl/trial (ook de achterliggende pagina’s hebben nog /trial in hun naamgeving) Nu is de wordpress site gereed om de joomla site te gaan vervangen dmv zelfde url.

  Hoe zet ik nu (veilig) alles over zonder overal /trial in de url naamgeving te hebben staan?

  • @Dirk: Dat is redelijk snel gedaan met de volgende stappen.
   1) Begin met het hernoemen van de index.php en .htaccess in de root van de site (meestal public_html of www map), dat is nu het joomla index.php bestand. Hernoem dat naar bijvoorbeeld joomla-index en joomla-htaccess
   2) Kopier nu het WordPress index.php bestand naar de root en pas die kopie aan met trail/ in regel 17 naar /triail/wp-blog-header.php
   3) Login bij je WordPress en pas bij Instellingen -> Algemeen het veld Siteadres (URL) aan zodat je geen /trail meer hebt staan. LET OP, Alléén bij dat veld!!
   4) Ga naar Instellingen – Permalinks en klik daar op Wijzigingen opslaan (ook al heb je niets gewijzigd)

   Je WordPress site is nu live op je oude URL.

   Let wel op dat je dezelfde URL structure houdt als je geen bezoekers vanuit Google wilt verliezen.

 70. Beste Herbert,
  Dankjewel voor deze duidelijke site met zeer duidelijke en verstaanbare stappenplannen!
  Ik ben al 3 dagen aan het knoeien met mijn site.
  Ik heb mijn domein verhuisd van webcreating.be naar Versio.
  Dit ging mits veel wachten en knoeien.
  Op mijn oorspronkelijke site stond een blog van WordPress.
  Ik heb die overgezet volgens jouw werkwijze.
  Ook de DB’s + de wp-config.php is uiteindelijk gelukt.
  Mijn site is terug bereikbaar MAAR het duurt volle 10min (en langer) om de site of het DirectAdmin-paneel te laden.
  Ik merkte ook dat in de database op mijn nieuwe lokatie een tilde verschijnt voor het aantal rijen + een vraagteken. Ook bij het exporteren en het importeren van database zijn er een aantal rijen niet meegekomen want die waardes zijn verschillend.
  Hopelijk kan jij mij helpen?!
  met vriendelijke groeten
  Elisabeth Meeussen

 71. Bob Walberg zegt

  Ik heb ook een aantal sites overgezet naar een nieuwe hoster, nu een wp hoster omdat deze ook support geeft op de wordpress installatie. Echter een detail zie ik boven nog niet beschreven:

  Zodra je de site overgezet hebt en wpconfig.php hebt aangepast, blijkt dat je op je host configuratie panel (directadmin of zoals bij mij Cpanel bij de sql gebruikersnaam een nieuw wachtwoord moet toepassen, (want het wachtwoord dat installatron of hier installous heeft mee gegeven kan je niet zien.
  Gevolg is dan dat je geen automatische backups meer kan maken. Dat is wel jammer.

  • @Bob Walberg: Je kunt bij de een applicatie zoals Installatron kun je ook later nog het wachtwoord wijzigen en de back-up optie aan zetten. Mocht je een complete verhuizing gedaan hebben zonder dat je een script gebruikt hebt, dan kun je later nog een import doen en alle opties gebruiken.

   • Bob Walberg zegt

    Ik heb opnieuw de import gedaan en daarbij de optie in installous ( zelfde idee als installatron maar dan bij Cpanel) gebruikt dat ik zelf de databases en wachtwoorden kon beheren. Bovendien kreeg ik ook nog eens een email met alle gegevens, waarschijnlijk had ik die de eerste keer gemist.

 72. Nee, nadat ik alle bestanden over had gezet en wpconfig.php terug had gezet heb ik de oude database geleegd en de nieuwe geimporteerd. Helaas als ik dan naar mijn site ga walberg.nl dan krijg ik de nieuwe installatie dus gaat hij naar install.php

Trackbacks

 1. […] verhuizing is gedaan volgens mijn artikel op https://wpsitebouw.nl/wordpress-verhuizen-naar-een-nieuwe-site-provider/ en samen met de plugin search and replace is het redelijk soepel […]

 2. Verhuizen – Het is zover !! schreef:

  […] neostrada (Extra pakket 5 GB), dit gaat ongeveer paar uur duren (Lees). Als alles volgens de planning gaat dan hoop ik dat de vernieuwde Funnykareltje.nl morgen online is, als het tegen zit zal het […]

 3. […] Mappenstructuur  […]

Wat zijn jouw gedachten?

*