WordPress Zoekmachine Optimalisatie en je WordPress Blog

Een van de zaken die je altijd hoort van WordPress is dat het zo goed is om een hoge positie te kunnen halen in Google of andere zoekmachines. Er zijn echter een aantal zaken waar je op moet letten als je begint met WordPress zoekmachine optimalisatie. Hieronder wat meer info en tips.

Maar ze vertellen je bijna nooit waarmee je dan hoog scoort, en het maakt toch echt verschil of je voor “Zoekmachine Optimalisatie” erg goede posities haalt in Google, of dat je zoekt op “Zoekmachine Optimalisatie specialist“.

Je ziet, dat zijn nogal wat minder resultaten en bovendien wie zoekt er nu op Zoekmachine Optimalisatie specialist… meestal degene die het al is.

Advertentie

Zoekmachine Optimalisatie Specialist Hummerbie

Maar waarom speciaal WordPress zoekmachine optimalisatie?

Omdat, in tegenstelling tot wat beweerd wordt, WordPress niet standaard Zoekmachine geoptimaliseerd is…

Ja, het is met wat simpele instellingen en goede Permalinks (URLs) prima zoekmachine vriendelijk te maken, maar dat is echt niet genoeg!

Er zijn bepaalde configuratie instellingen nodig, wat extra SEO Plugins en zelfs de keuze van een goed zoekmachine geoptimaliseerde thema en lay-out is belangrijk.

Daarnaast is het natuurlijk bijzonder belangrijk hoe je gaat schrijven, en hoe je de website of blog wil gaan gebruiken.

Wat moet je doen met de nieuwe Tags, hoeveel categorieen moet of mag je gebruiken, wat zijn Keywords, wat is de Optionele samenvatting en waarom is die belangrijk… het is toch optioneel?

Op al deze vragen en meer zul je antwoorden vinden op deze site met daarbij de oplossingen voor zoveel mogelijk van je problemen, gratis ook nog!

Laten we beginnen met de Permalinks, die kun je het best direct configureren om Berichtnaam te gebruiken als optie. Dat geeft de beste URL en de beste prestaties omdat WordPress daar nu op gebouwd is, de gebruikte code haalt daarmee de meeste snelheid met mooie links.

LET OP: Als je als veel inhoud hebt en goed in Google gevonden wordt, verander dan niet zomaar van URL, tenzij je nog steeds ?p-123 gebruikt.

WordPress Zoekmachine Optimalisatie Plugins

Op veel sites over WordPress SEO zag je veelal de plugin All-in-One-SEO als basis genoemd worden. Op dit moment is echter de WordPress SEO Plugin van Yoast een veel betere keuze. Hij is volledig gratis en helpt beter om goed na te denken over je optimalisatie techniek.

Naast diverse configuratie opties en instellingen helpt deze plugin je ook direct met je On-Page wordpress zoekmachine optimalisatie. Door direct aan te geven waar je nog verbeteren aan kunt brengen.

WordPress zoekmachine optimalisatie hulp

Klik WordPress zoekmachine optimalisatie hulp om vergroten

Vooral de hulp bij het op een juiste manier invullen en optimaliseren vind ik erg goed. Niet zomaar geautomatiseerd teksten generen, maar echt zelf na denken en schrijven van goede teksten om bezoekers naar je site te krijgen.

Google XML Sitemap

De plugin van Yoast kan ook xml sitemappen aanmaken en doet dat ook goed. Ik heb gebruik zelf liever de Google XML Sitemap generator van Arne Brachhold omdat die de sitemap op de standaard locatie neerzet. Zoekmachine robots zoeken naar het bestand sitemap.xml direct in de root van je domein.

Natuurlijk is het ook goed om de juiste locatie en bestandsnaam in je robots.txt bestand te plaatsen, maar de bovengenoemde locatie helpt zoekmachine bots wel om het zeker te vinden.

Vergeet ook niet om je sitemap.xml aan te melden bij Google webmaster tools, je ziet dan ook of hij gelezen kan worden en of er geen fouten in zitten.

Het sitemap.xml bestand bevat alle URLs van je domein die je bij de zoekmachines bekent wilt maken.

Met bovenstaande twee plugins kun je alvast een goede start maken met je WordPress zoekmachine optimalisatie.

Wat zijn jouw gedachten?

*